VÄRLDENS GLADASTE, (IDAG IGEN)

2012



 

Har kommit på att jag är världens gladaste tjej väldigt ofta nu för tiden, idag för att
 
BILEN GICK IGENOM BESIKTNINGEN!!!!!!!!!!!!! :D
 
Sån lycka och lättnad när man inte hade räknat med det (jag vet, jag hade den inlämnad och då borde det ju inte vara något fel på den... men ändååååååå :D)
 
Världens gladaste!
 
 


SUNNY

2012




Vad kallt och mörkt det är nu för tiden! Jag sitter i min säng med täcke och filt och världens myskläder men fryser ändå. Har stängt på duschen på högsta värme för att det ska bli lite varmt här i lägenheten. Förra gången jag gjorde det gick brandlarmet så det fick jag ta ner.. Det är imma på alla fönster och börjar bli lite varmt så nu kan jag nog snart stänga av (efter en halvtimme. tur jag inte betalar vattnet... men det får dom ta när de inte stänger på elementen)
 
Att jag fryser så fruktansvärt kan nog också bero på att jag är superfökyld och känner mig febrig. Hostar, snorar och är seg i hela huvudet. Bådar inte gott för den kommande veckan med inlämningar och tenta. Hej bibblan varje dag! Trotsade förkylningen lite förut ändå och gick en långpromenad med en av brudarna. Kallt, soligt och så skönt!
 
Nu måste jag springa och stänga av duschen innan brandlarmet går hos någon av grannarna... Eller att den där sprinklern i trapphuset börjar spruta vatten, skulle vara snyggt... haha.
 


HELLO BROWNIE

2012



Jag har blivit brunett! :)
 


SATURDAY

2012



Hej!
Jag sitter parkerad på bibblan med ett par klasskompisar och har suttit här sen elva.. Men det går inget vidare, vi gillar mer att prata om annat.. ;) Till exempel vad vi ska göra ikäll, slinga hår, måla naglarna och laga mat till så mycket bättre. På tal om hårfärg, jag är brownie från och med igår och trivs hur bra som helst med det! :)
 
Ska inte skriva mer, för lite gjorde borde vi få innan vi ska åka och handla.
Puss på er


UPDATE

2012



PM:et klart och en sida och finslip kvar på rapporten. Yeeeeeey! Hoppas kunna koncentrera mig på tentan från och med imorgon. Skönt! :)


SETTING UP GOALS

2012



 
2 timmars föreläsning redan gjord och nu sitter vi parkerade på bibblan för en hel dags plugg. Jag har satt som mål att vara klar med PM och Rapport vid klockan 14 (möjligtsvis 15 beroende på hur lång lunch vi tar). Blir jag färdig med det idag kan jag koncentrera mig helt på att plugga till tentan som vi har nästa torsdag.
 
På med hörlurarna, ner med facebook och låt kreativiteten flöda.. Vi hörs när jag är klar!
 
 
 
 
 
Och sen en sak till... Ett STORT grattis till min lilla skit som fyller fjortis idag! Sluta växa nu!!


LIFE´S A ROLLERCOASTER

2012



 
Kan glädja er med att jag är på bättre humör nu! Jag hade rätt, det kunde inte bli sämre utan bara bättre. Det var "bara" bensinen som var slut som tur var, min mätare är knasig och visar fel siffror (så det var itne så att jag inte hade orkat tanka.... vilket hänt ett par gånger innan) bensinstopp för fjärde gången måste jag kalla ganska duktigt jobbat. Haha. Måste börja hålla koll på hur mycket jag kör så jag vet när jag ska tanka! För det andra så fick jag tag i verksatden och får komma in med den på fredag då jag är hemma, lucky me. Och med skrivandet har jag fått lite nya idéer. Nu ska jag svira om till träningskläder, möta upp tjejerna och sen ska jag bjuda på scones och te efter träningspasset. Stänger datorlocket, lägger ner skolbäckerna och öppnar dem inte förrän imorgon igen.
 
Ibland är livet en berg- och dal bana och vissa dagar går fallen och uppåtbackarna fort. Word.
 
Den här bilden förklarar min dag ganska bra, helt knasigt och upp och ner...
 
 


NOT MY DAY

2012



 
Idag är det verkligen inte min dag! Bäst vore bara att stanna i sängen och gömma mig under täcket resten av dagen.. men det går ju inte.. Jag har överskridit min dataanvänding på mobilen (som jag använder hemma genom internetdelning), biljäveln stannade på skolans parkering, tack och lov precis innan parkeringsrutan, resulterade i att vi fick putta in den sista biten... (men vad gör jag nu????), får inte tag i verkstaden som jag skulle ha lämnat in bilen till på fredag för andra grejjer, börjar bli sjuk, matlådan består av morötter då kylen ekar tom och inte hade jag heller några lösa pengar att ta med mig till skolans cafeteria. Och till råga på allt gick det skit igår på jobbet och jag har sovit hur dåligt som helst, har ont i huvudet och är helt fast i mitt skrivandet. Bara för att jag bestämt mig.. Har fått ner tre ord på en halvtimme.. Jävla skitdag, men nu har jag nog klagat färdigt. Så kan ägna restan av dagen åt att gå runt med ett fejksmile och låtsas att inget av det här har hänt på morgonen. Kom igen Jonna, nu kan det bara gå åt rätt håll!


BEST FRIENDS

2012



 
I fredags när jag kom hem till min syster och hennes man för att vara husvakt över helgen så låg det en lapp på köksön. Eller det var en teckning på ett löv, sån där som man gjorde när man var liten ni vet, man lägger ett löv under pappret och skissar över med en färgad krita så blir det jättefint? Iallafall, på teckningen så stod det ett meddelande: "Till världens bästa syster! Jag älskar dig!" Jag blev lite rörd, tänkte att Hanni, hon brukar ju minsann aldrig vara så överflödig med sina känslor och det var inte så likt henne. Därför blev jag väldigt glad, hon är min bästa vän och jag beundrar och älskar henne otroligt mycket. Tills jag fortsatte läsa...
 
"Kramar från storasyster Antonia 16/10 2012"
 
Jahaja det var alltså inte till mig... Besvikelsen sjönk i botten och jag kände mig lite lurad när jag insåg att det var stora prinsessan Antonia som hade gjort detta till sin lillasyster på 3 månader. Sött.
 
Tog upp detta med min syster idag när vi var och käkade lunch, och då sa hon"men tanken fanns iallafall.."
 
Jag vet inte riktigt vad jag ska tro, men jag älskar dig lika mycket för det Hanni!
 
Finaste storasystern.


GODMORGON HÄRLIGA PLUGG- OCH JOBBTISDAG!

2012



Jag ligger fortfarande i sängen och ska försöka resa mig härifrån, har knappt hunnit känna efter hur det känns - men jäklar vad öm jag är. Träningsvärk. Denna fantastiska känsla..
Ska ta en promenad för att försöka komma igång lite, sen som sagt: plugg på schemat!
 
 


AUTUMN FALL

2012



 
 
 


.

2012



Älskar när man får energi och motivation sent på kvällen!
Ett nytt dokument är öppnat och fingrarna glöder som aldrig förr, snart halva rapporten som vi fick som uppgift idag färdig! yeeey GO ME!!!


GIVING UP YOUR DREAMS FOR SOMEONE ELSE

2012



Vi pratade om att starta eget företag idag på första föreläsningen på delkurs tre, om företagsekonomi. Det finns massvis med restriktioner och punkter man ska följa, man ska börja med att identifiera värdet av det man ska sälja, sen ska man ställa sig följande frågor; 
 
Hur ser marknaden ut just nu?
Hur ser marknaden ut i framtiden?
Hur ska man nå ut till kunderna?

Och så vidare och så vidare.. Man ska alltså skapa en produkt som det finns en efterfrågan av, någonting som man vet kommer lyckas och man ska helt enkelt lyssna på samhället och omvärlden, göra vad som önskas och förväntas av en.
 
Om man är den som lyssnar till vad andra säger ja.
 
Vill man lyckas ändå, med den idén som man har krävs det envishet, uthållighet, energi och ett jäklaanammar. Har man det, tillsammans med tron och hoppet, så klarar man vad man vill. Och det är väl likadant med livet?
 
Om du lyssnar till vad alla andra tycker du ska göra, vad andra säger till dig, "gör si och gör så" "nej, sådär kan du inte göra" "du kommer aldrig klara det" "gör såhär istället" "aja, lycka till...", så kommer du aldrig uppnå de mål och drömmar du har. Men om man ger sig fan på att man ska klara det, om det är någonting man verkligen vill, trots att omvärlden säger nej, så kör bara. Ge aldrig upp dina drömmar för att någon annan säger åt dig att du inte kommer klara det, att det är en omöjlighet. Men ingenting är omöjligt, kom ihåg det.
 
You are the most important person in your life.
 
I used to give up 'cause someone told me to, but now nothing can stop my dreams. Hello NY!


NY VECKA, NYA MÖJLIGHETER

2012



Åhåw, vilken klyscha!
 
Jag har iallafall börjat denna vecka väldigt bra, ett långt pass på gymmet tillsammans med felle, dusch och frukost framför nyhetsmorgon.. Nu är det snart föreläsning och sen jobb.
 
Jag måste verkligen lämna in min bil också. Varför är det så jobbigt att tag i? Fick boka om besiktningen för andra gången nu för att jag varit för jäkla lat med att fixa den. Men det är ju såååå tråkigt, vilket kommer resultera i körförbud nu då det inte fanns någon besiktningstid inom de närmsta två veckorna. Kommer väl bara för det bli stannad för första gången i mitt liv om jag nu skulle råka köra. Nej skärpning Jonna - nu ringer du till verkstaden!!
 
 
 


THOUGHTS IN THE MIDDLE OF THE NIGHT

2012



 
 
If you want something, get it.
(note to myself)
 
 
 
 


IN THE END WE ONLY REGRET THE CHANCES WE DIDN'T TAKE

2012



Åh jag döööör vad ont i magen jag har.. Inte nog med att jag tryckt i mig typ tio bullar så jäser det i magen av degen som slank ner också.. Åhh att man aldrig lär sig.. Haha
 
Kollade mailen nyss och hade fått en fin gammal bild av momo och popla när jag skördar potatis för mer än fem år sen.. så liten!
 


KANELBULLAR MED VANILJKESELLA

2012



Idag serveras det nybakta kanelbullar med iskall mjölk på ett soligt ängö till den som vill! Det här trodde du aldrig va pellan? Jag har verkligen överträffat mig själv nu!
 
 
 


DON'T HOPE FOR A MIRACLE. MAKE ONE.

2012



Idag har jag haft en mysig dag hemma i mönsterås, gått långpromenad och njutit av doften av höst och blöta löv, suttit och skrivit PM, fredagsfikat på jobbet, överraskat familjen hemma i blomstermåla och haft fredagsmys hos min kära tvilling med familj. Här ute på landet (nåja iallafall ute hos min syster...) är en stor kontrast mot stan men jag gillar det där miljöombytet och trots att jag älskar att jag har vattnet utanför fönstret i Kalmar så finns det nog inget som slår hösten mitt ute i skogen och framför allt skriva pm med det här utanför!
 


NORMAL - WHAT IS THAT?

2012



 
Hej, jag har kört fast i mitt PM-skrivande och tycker att det är mycket roligare att ta bilder med webcamen!
 
 


WESTERWIK

2012



Godkväll!
Jag har myst ner mig i min fåtölj med varm oboy och knäckebröd efter en springtur och världens längsta dusch. Det behövdes med tanke på att vi varit på exkursion med klassen i två dagar. Har åkt över 80 mil buss och sett många spännande ställen i både Småland och Östergötland. Övernattade utanför Vadstena och har haft två riktigt roliga, intressanta och intensiva dagar med klassen. Jag gillar verkligen min klass, så många sköna människor!
 
Trött tjej nu så ska gosa ner mig i min nybäddade säng och kolla på reprisen av Kalla fakta om Parken Zoo.. Har läst och hört om det överrallt idag så måste kolla på det själv. Vi hade faktiskt en föreläsare för ett par veckor sen som varit VD för parken, läs VARIT. Så detta fick vi inte höra något om...
 
Orkar knappt ens trycka ner tangentera så slutar här och säger godnatt.. En kort uppdatering blev det iallafall!
 
Fina Västervik som jag tillsammans med min grupp hade att presentera som turistdetination. Det gick superbra, och för att göra en speciell inledning så hade jag allsång med mina kompisar.. "Inatt jag drömde", trodde att alla kunde den men ack så fel jag hade.. hahah.. Jag gav inte upp ändå utan stod där med mina fina stämma och sjöng inför klassen.. Det ni ;)
 


HAPPY GIRL

2012



 


RAINY MONDAY

2012



Åh vilken bra måndag!!
 
Började veckan med ett träningspass, joggade/sprang fem km på 32 minuter. Men då började jag med att gå två minuter och joGGade på ganska lågt, 8.5 Så att komma ner till 25 minuter 19 december känns verkligen inte som någon omöjlighet. Sen tar jag det andra målet till maj. :)
Körde lite styrka och men när jag fick ett sms där det frågades hur det gick på min tenta blev jag så nervös att jag inte kunde koncentrera mig mer. Var tvungen att gå in och kolla - GODKÄNT!!!!!!!!! :D Överlycklig tjej. Så jäkla härligt att ha klarat första tentan och därmed fått sina första 6 hp och veta att man klarar av läsning på högskolenivå! Det blev inte så mycket mer träning, hade ändå varit där en och en halv timma, och när jag kom hem gav jag mig fan på att hitta tvättstugan. Och det gjorde jag! Den ligger i samma hus fast lite längre bort i källaren... Nu slipper jag ta med mig tvätten till mönsterås, haha. 
 
Nyduschad, fått i mig lite mat och sen är det plugg som gäller hela eftermiddagen. Vi ska sitta hos Felicia så hoppas att vi får något gjort. :) Och sen bio ikväll, så mysigt!
 
WHAT A DAY!! :)
 


HOME SWEET HOME

2012



Hej min fina lägenhet, det var längesen!
Första gången som jag är hemma på "riktigt" denna veckan tror jag, fart och flängt överrallt. Har jobbat varenda dag förutom idag, på båda mina jobb. Sen har jag haft föreläsningar, pluggat och spenderat ett par dagar i mönsterås. Igår jobbade jag på Algots till tre, sen hade jag en hel eftermiddag med mina små prinsessor och en kväll med Hanni och Andreas, god mat, ett par glas vin och film. Sen somnade jag gott i deras gästsäng, som efter min, är världens skönaste säng.
Imorse åkte jag till mina fina vän Emma och hennes familj för söndagsfrukost och promenad. Fixade lilla Ella också som skulle iväg på 4-års kalas.
Och sen då? Jo, då skulle jag "äntligen" hem och börja plugga. Handlade, städade och hann inte mer än att öppna datorlocket då Andreas ringde och frågade om jag ville följa med till Citygross. Och det gjorde jag ju för att få ännu lite mer kvalitétstid med lilla flippi.
 
Och nu sitter jag här... Vid köksbordet. hungig. funderar på att börja rensa ut garberoben så halva ligger på golvet. städa lite till går ju alltid. och så borde jag leta upp tvättstugan. och laga maten såklart då.
 
Men nja... Jag får nog allt ta tag i lite plugg först. iallafall anmäla mig till vårens kurser. Ja, så får det bli. Det räcker för ikväll.
 
Kul att jag överlägger och pratar med mig själv.. Haha
 
Är allt bra med er där hemma?
 
Stora tjejen i somras.


MAROCKO

2012



Den 26 januari - 2 februari ska jag besöka Afrika för första gången i mitt liv. MAROCKO BABY!


SURFS UP!

2012



Godmorgon eller mer god förmiddag!
 
Jag och ett par tjejer från klassen sitter redan på skolan, och har redan suttit här i två och en halv timme. Vi väntar på BILJETTSLÄPP TILL MAROCCO. En tjej har fixat ihop en surfresa i januari/februari med ett asbra pris och det finns bara 35 biljetter. Vår tanke var från början att vara här hela natten (biljetterna släpps vid 12 idag) men vi kom fram till att det räckte nog med att vi var här tidigt på morgonen och mycket riktigt, vi är först i kö ;) Vi hade istället sleepover hos Jenny inatt, kollade film och sov tre stycken i hennes bäddsoffa, när vi efter mycket om och men somnade. Mysigt med sleepover, det var länge sen man liksom "sov över"hos en kompis.
 
Så då vill jag väl bara säga - MAROCCO here I come!!! :D
 
Och jag har ju som ni vet aldrig surfat, men det är just det jag ska lära mig! Iallafall att paddla på brädan... haha


WORK HARD

2012



Nu ska jag iväg på möte på en rolig grej.. hoho är ni nyfikna?
 


SUNDAY BLOODY SUNDAY

2012



Söndag. Söndag. Söndag.
Hade det varit förr så hade jag haft söndagsångest men sen jag började skolan så har den där ångesten inte infunnit sig en enda gång.
Igår hade jag en så jäkla kul kväll (as usual) och har för en gångs skull haft lite huvudbank idag. Men en dubbel treo och massa vatten så är det lätt fixat. Har haft familjen Radovic-häng idag, en bra söndagsvana! Vi har köpt presenter till mamman i familjen och ätit thai-buffé så nu är jag mätt och go. Men ska snart iväg igen för att hänga med några tjejer från klassen. Vi ska göra varma mackor och kolla på solsidan. Det där med att äta alltså, jag älskar mat!
 
Vad har ni gjort i helgen?


STAY MOTIVATED

2012



 
Jag har ett mål.
I maj ska jag klara av att springa 1 mil på 45 minuter.
Jävligt tufft, men hey! Det ska jag klara.
 
 


VÄRLDENS GLADASTE TJEJ FÖR TILLFÄLLET

2012



HENNE HAR NI HÄR!!! :D
 


THE SUN ALWAYS SHINE OVER THE CLOUDS

2012



Jamen hållaja! Nu var det ett tag sen igen.. Det liksom kommer och går.
Idag har jag haft en heldag i skolan och är helt slut nu, men det har varit intressant! Vi hade i eftermiddags ett programmöte där vi skulle skriva ett brev till oss själva som vi kommer få på posten om 3 år. Blir kul att läsa och se hur man tänkte och ville göra nu!
 
I tisdags var jag ledig och hemma i Mönsterås och fikade, slutade med att jag hoppade in och jobbade ett pass. Kul! Och pengar, det behövs ju... Har fått lite fler pass, men det är ju som sagt en bit att pendla, så håller alla tummarna för jobb här i stan. Gör det ni också!

Träningsvärk har jag idag också efter gårdagens stenhårda 2timmars träning, så ikväll ska vi ha myskväll med kanelbullar och te, det är ju trots allt kanelbullens dag! Fast vi kör en powerwalk till affären och tillbaka.
 
 
Imorgon - fredag och jag är ledig! Har lite ärenden på förmiddagen och sen blir det IKEA. Jag har lovat att jag kan köra släpet (med felles bil), men det tjejerna inte vet är att jag aldrig har gjort det innan.. Men så svårt kan det väl inte vara - jag är ju grym på att köra bil! Och bara jag kommer ihåg att jag ska vrida ratten åt "fel" håll när jag backar så ror jag nog hem det här i hamn. ;)
 
Just nu! Hej från mig.


-

2012



 
 
 
 
Ehm, tänkte mest bara säga att jag mår så jäkla bra! Det var nog allt, puss.
 
 
 
 


SO MUCH LOVE

2012



Igår hade jag tänkt mig en hel dag i sängen med serietittande och bara ta det lungt efter den instensiva pluggperiod som varit nu. Men.Mina planer ändrades när familjen Radovic ringde och sa att de var på väg in till stan. Hängde med dem hela eftermiddagen, käkade, fikade, kollade på möbler och softade i min säng. Min söndag blev såå mycket bättre än vad jag tänkt mig. Ligga i sängen och kolla film kunde jag spendera kvällen åt.:)
 
 


SATURDAY NIGHT

2012