Att ta steget ur bekvämlighetszonen

2014



Hjärtat bankar, benen skakar och tusentals fjärilar bråkar i magen. Och jag frågar mig själv - VARFÖR GÖR JAG DET HÄR?? Jag är en ja-sägare. En ja-sägare som inte tänker efter så mycket när förfrågningar och uppdrag dyker upp. Det är inte alltid jag säger ja för att det är kul. Jag säger ja för att utvecklas. För att få nya erfarenheter och för att klättra på min personliga utvecklings-stege. Ett ja kan i stunden låta väldigt bra och samtidigt som det får mig att le av att ha mycket nya saker planerade i kalendern så är det med skräckblandad förtjusning jag antecknar det.
 
"Gud vad roligt! Det vill jag gärna!"

En timme senare undrar jag vad jag gett mig in på. Kommer jag klara det här? 
 
Dagarna går och det börjar närma sig. Jag vill inte. Kan jag säga att jag är sjuk? Klart att jag inte kan. Jag klarar det här! Tänk vad bra det kommer kännas efteråt. TÄNK vad jag kommer växa! Jag gör det här för att någon tror på mig, för att jag faktiskt har blivit handplockad.
 
Så jag bestämmer mig för att göra mitt bästa.
 
Uppdraget som jag hade i onsdags alltså. Det där som gjorde att jag inte kunde sova i måndags. Att hålla ett föredrag för en grupp människor inom turism-branschen. Och så bra det gick, bara för att jag hade bestämt mig. Adrenalin-kicken som kommer efteråt man gjort något som man inte trodde sig skulle klara av, den är oslagbar.
 
Det var det där med att ta sig ur sin bekvämlighetszon och efter i onsdagskväll har jag verkligen taget ett steg på min utvecklingsstege. Jag älskar att jag faktiskt gör de där sakerna som jag är lite rädd för, det är de sakerna som får mig att utvecklas och vilja mer.
 
Jag fick den absolut finaste bedömningen efteråt, vilket bara gjorde det hela ännu bättre och ja, jag skryter lite grann för jag är både stolt, nöjd och otrolig glad att jag testar mina egna gränser till den grad att jag får uppleva den där adrenalin-kicken!
 
"Vi vill tacka er alla för att vi fick lyssna på och träffa Jonna Brehmer. Jonna gjorde en föreläsning som fick alla medlemmar att sitta knäpp tysta och bara lyssna. Jonna berättade om vilken fantastisk skola och utbildning hon gick. Vi fick också bevis på att det är vi små turistentreprenörer som är "guldkornen" inom besöksnäringen. Tack Jonna för att du kom och föreläste för oss och jag är helt säker på att vi kommer att få höra talas om dej i framtiden. Som jag sa till dej Jonna, så tror jag att du blir programledare för TV. Lycka Till Jonna!"


Fantastiskt bra dag

2014



Nu har jag checkat ut från jobbet tills dess att tentan är skriven, placerat mig i Mönsterås med alla mina böcker och anteckningar och fokuserar för fullt för att hinna med så mycket som möjligt innan det är dags för den årliga TUR-mässan på Svenska Mässan i Göteborg nästa vecka. Full fart framåt!


Härliga underbara våren

2014



Efter en dag full med plugg, powerwalk i strålande solsken och dubbelpass på gymmet är jag laddad inför en ny vecka! En vecka som kommer bjuda på mest pluggdagar, utbildning, ett och annat jobbpass och ett roligt men otroligt nervöst uppdrag på onsdagkväll! Vilket är anledningen till att jag ligger här, klockan alldeles för mycket, och inte kan sova... Jag älskar nya utmaningar och att göra saker som jag är lite rädd för. Trots att jag blir nervös så vet jag att det kommer ge mig en adrenalinkick och höja mitt självförtroende. Om det går bra vill säga, men det är klart att det gör! Känner att jag behöver peppa mig själv och gör jag det här får jag det liksom lite svart på vitt och det gör det enklare att faktiskt klara av det. Jag vill gärna tro att det fungerar så, och om inte annat, så kan jag förhoppningsvis släppa det för ikväll, välkomna John Blund och fortsätta att oroa mig/tagga imorgon. Godnatt och hoppas att ni får en härlig vecka, det kommer iallafall jag försöka ha. Efter en sån bra start kan det knappast bli något annat! 


Från solsken till dimma

2014



För bara en vecka sen kunde jag känna våren på väg, fåglarna kvittrade, luften var lätt att andas och solens strålar värmde en aning. Men sen. Baam. Dimma i flera dagar, regn och regnar det inte så är det ändå fukt i luften som gör att man ser ut som en dränkt katt när man varit ute. Och toppen på det hela kom igår - snö. Hallå, snö?? Visserligen försvann den lika fort som dn kom men hoppet om våren som jag förra söndagen kunde ta på försvann lika fort och är nu tusentals mil iväg.
 
Från min pluggplats ser jag alla dessa väderförändringar och känner trots allt, konstigt nog, ett sug efter att dra på mig massa kläder och gå ut på en promenad. För att sen få komma in och mysa med en kopp te under min värmefilt. Tända lite ljus och bara njuta en stund med en av alla mina nya böcker. Jag hinner inte läsa så mycket "vanliga" böcker längre. Det blir lätt så när den mesta tiden spenderas åt kurslitteratur så de där små stunderna när jag faktiskt kan försvinna in i en annan värld, ja då somnar jag oftast innan jag hunnit läsa en sida. Haha.. Så därför borde jag egentligen unna mig själv en paus från plugget och njuta lite av denna hääärliga, regniga, ruskiga, gråa söndag. Så får det bli men jag kan inte sluta fundera på, vart tog våren vägen?