UPDATE

2013





Vi har det rätt gött=)


GIRLSNIGHT

2013



Färdigpackat och om två timmar lämnar vi Kalmar. Borde egentligen sova lite men efter att ha legat här flera timmar, kollat på en sjukt ointressant film och funderat på om jag har med mig allt är det nästan omöjligt. Jag är klarvaken! Har iallafall en sovande Felle bredvid mig och jag får väl nöja mig med att jag sov flera timmar innan ikväll. Förutom det har jag haft en riktig tjejkväll med ansiktsmask, hårinpackning, scrub, fixat naglarna, tända ljus, packning och vindruvor så jag är rätt nöjd och vill bara åka nu nu nu! Att bara vänta har aldrig varit min grej..









PLUGG/FRUKOST DEJT

2013



Bjöd hit tjejerna på fredagsfrukost så vi myst hela förmiddagen och knåpat ihop det sista på arbetet och det är nu inskickat.. Och nu då? Jo nu är det officiellt semester!!





"VI DRAR TILL SOLEEN, FEST VIID POOLEN, UTE OCH GLIDER MED SURFBOARD OCH CIDER"

2013



Jag är så så trött men så så glad! Det har varit en intensiv vecka med skola,oväntade uppgifter, jobb, träningar och planering. Men det har gått ganska enkelt och att vi har finslip kvar på vår engelska artikel gör liksom inget för snaart drar vi till värmen för att ladda batterierna inför våren. Det blir en ganska bra paus innan allt drar igång på riktigt. Längtar inte alls!=)








OCH DAGENS KVÄLLIS EFTER JOBBET...

2013




... blev knäcke med kalkon, keso och gurka & smoothie av färska jordgubbar, apelsin, hallon, bifido och kesella. Nomnom!


STAY MOTIVATED

2013



Ibland dyker oväntade saker upp och idag fick jag lägga om lite i mitt schema men jag hann med det mesta jag skulle... Utom att träna! Hade verkligen sett fram emot dagens träningspass men är dubbelt så taggad till träning imorgon istället! Det är så skönt när man verkligen kommit in i det och längtar till nästa pass redan innan man hunnit avsluta det man håller på med. Baam, vilken bra vår det här kommer bli!




DEDICATION IS STEP ONE

2013



De säger att det tar 21 dagar att bryta/skapa en ny vana... För mig har det nu gått 22 och jag är fortfarande lika motiverad samtidigt som det då borde betyda att det har blivit en vana? Och att jag brutit på en gammal. Isn't that just GREAT!
 
 


THANK GOD IT'S MONDAY TOMORROW

2013



Åh jag har verkligen haft en sån mysig helg! I fredags kom Tonna till mig för att stanna över natten. Vi gjorde tacos, pysslade, målade med målarfärg (med hela kroppen..), hade bio med alla kuddar och täcken på golvet, poppade popcorn och kollade på Tingeling. Hon slocknade skönt på min arm och kan man vakna bättre än av en liten tjej som pratar med en "titta Jonna, det är morgon nu. Det är dags att gå upp för det är ljust ute. titta då"? Fixade välling, kollade Tingeling igen, sov lite grann och fixade sedan frukost. Efter förmiddagen hemma med pyssel åkte vi till Leos lekland i ett par timmar för lek och jag klagar inte. Är som ett barn själv där bland alla bollhav, rutschkanor och studsmattor=) När lillan var så trött att hon inte ens orkade hålla glassen när vi fikade och själv sa "Jonna jag är såå trött nu" så fixade vi lite lördagsgodis och åkte hemåt, behöver jag säga att hon slocknade så fort vi satt oss i bilen? En kanondag med andra ord och det har varit så mysigt med moster-tonna tid, älskade lilla troll vad jag avgudar dig och din syster...
 
Igårkväll bjöds det på mat och imorse hoppade jag upp pigg som en lärka (önskar iallafall att jag hade gjort det...) nej, trött det var jag, men hade bestämt mig för att simma så kvart över nio tog jag mina första simtag och simmade en timma. Skönt, dagens träning gjord, tänkte jag men efter att ha rensat hela garderoben blev jag sugen på att svettas lite. Sagt och gjort, en halvtimmes löpning och ett pass bodypump, och fy fan vad mör jag är nu. Bodypump är verkligen ingen lek så imorgon räknar jag med grym träningsvärk i hela kroppen... Längtar nästan lite=)
 
Hur som, avrundade den här kanonhelgen med film och prat och nu kommer jag somna gott så fort jag släcker lampan. Imorgon är det måndag, och jag är sjukt peppad för kommande vecka! Kommer bli en stört bra vecka, jag trivs nu!
 
Glad tjej på leos!
 
Har matchat mitt nya fina skal med naglarna i helgen. Visst är det fint med pärlor och spets?
 
 


LÖRDAGSLYX

2013



Njuter till fullo av trerätters och rödvin en lördagkväll som denna.. (hoppar efterrätten;))






FINBESÖK AV VÄRLDENS BÄSTA TJEJ!

2013















MUMS-FRUKOST!

2013



Godmorgon!
Jag har njutit av sovmorgon för att börja helgen på bästa sätt. Vaknade iofs redan halv åtta men bara känslan och vetskapen om att man kan ligga kvar i sängen och kolla nyhetsmorgon är bäst. Fixade frukost och har ätit frukost framför tv:n, stannar nog här ett tag, har en ny bok att börja på (har redan läst ut en denna veckan). Det är skönt att kunna läsa lite vanliga böcker och inte bara kurslitteratut. Och på tal om det så ärnnu höstterminen slut och jag har klarat en sjättedel av skolan! Detta innebär givetvis helt ledigt i helgen och sen börjar nästa kurs nästa vecka. "Att hantera och leda människot genom värdskap" - det blir spännande så det ser jag verkligen fram emot!!

Hoppas att ni sovit gott och får en alldeles fantastisk fredag!
Puss!




NOTHING IS IMPOSSIBLE

2013



Idag på jobbet gick det "helt okej".. Det gillar inte jag, jag vill vara bäst och slå mina egna rekord, varje dag! Körde därför ett mördarpass på gymmet efteråt för att få nån slags bekräftelse och kunde knappt gå därifrån på grund av utmattning... Sjukt bra pass och jag är stolt över mig själv som klarar mer än vad jag tror. Med vilja, envishet och jävlar anammar går allt! That's a fact!





SUNNY THURSDAY

2013



Idag har jag varit i skolan hela förmiddagen, vi har haft opponering och blivit opponerade på våra artikel-skrivningar. Jag jobbade i en riktigt bra grupp och vi fick ihop ett arbete som vi är nöjda med, nu är det bara hålla tummarna för att det blir ett bra betyg också.. Förutom det åkte jag en sväng till hansa, utan större framgångar på shoppingsidan men var väl iofs lika bra det. Käkat och nu ska jag ut en sväng i solen innan det är dags för kvällsjobb. Sen är det så mycket helg det bara går att bli! Inget att tänka på i skolan, inget jobb och inga planer på agendan, förutom kanske en grej då.. Så himla skönt! :)






ALLDELES FANTASTISKA NYHETER DENNA ONSDAG!!

2013







ALLDELES FANTASTISKA NYHETER DENNA ONSDAG!!

2013





I HUVUDET PÅ JONNA DEL 1

2013



Hej!
 
De här två dagarna har jag varit tillbaka på kontoret för att jobba lite grann, och det har gått super! Fick även ett samtal om jobberbjudande förra veckan men what to do? Jag har redan skola 100% och tre extrajobb så att eh.. Nånstans får man ju sätta en gräns=) Även att det var ett roligt jobb som jag gärna skulle vilja ha så känner jag att jag är väldigt väldigt nöjd som det är nu. Gillar mitt jobb här inne i stan och givetvis är det ju ännu roligare när det går bra. Har funderat lite fram och tillbaka och med tanke på att det här jobbet kommer väga tyngre på CV:t efter min utbildning, jag jobbar med fantastiskt sköna människor, kan bestämma mina tider hur jag vill, jag får jobba så mycket (och lite) jag vill så finns det ingenting som talar emot att jag skulle välja något annat i dagsläget. Sen har jag ju alltid mitt kära Algots att gästsspela på då och då. Och lite andra roliga uppdrag. Måste även få skryta lite med att jag är sjukt nöjd över att ha fått samtal och erbjudanden från alla de jobb jag sökt sen jag flyttade in till stan, utan att ens ha någon utbildning. Det är kul att man kan sticka ut med sitt CV även att man är långt ifrån vad många andra har gjort hittills i sina liv. (Nu vet jag ju inte hur konkurrensen har varit men ändå... glad tjej!) Jag gillar att variera mig och det passar mig perfekt att jobba samtidigt som jag pluggar. Dels för att jag är en alldeles för rastlös själ haha.. Jag vill alltid ha saker att göra och även att det är heltidsstudier så blir det vad man gör det till. Jag vet att jag kan klara av plugget utan att bo på bibblan som många andra och mina mål är inte högsta betyg. Mina mål är att få en utbildning samtidigt som jag kan leva mitt "vanliga" liv under tiden och kunna kombinera det med jobb och familj/vänner. Det här kombinations-livet trivs jag så fruktansvärt bra med, och jag har sagt det innan, men Kalmar är verkligen helt rätt just nu för mig (även att jag drömmer om New York). Mina planer just nu är att göra färdigt min utbildning vilket betyder att jag efter det här året med turismstudier bara kommer läsa ekonomi - vilket jag ser fram emot jättemycket! Jag gillar det, även att det kommer bli sjukt mycket svårare än vad jag har det idag. Därför är det skönt att "ha laddat upp" med ett lagom jobbigt år där jag märker hur mycket tid jag kan lägga på annat och hur mycket tid jag behöver lägga på skolan för att klara av det. Gud, vilket jävla babbel det blev här nu ikväll då haha, det var verkligen inte meningen men allt eftersom jag började skriva så ville jag bara skriva mer. Ibland är jag bra på det, och ibland inte men jag gillar att kunna gå tillbaka för att själv läsa vad jag gjorde och hur jag kände, så här är kanske en liten påminnelse till mig själv: Jonna - NJUT! Du har det fantastiskt bra.
 
 
 


AT THE OFFICE

2013





SUNDAY

2013



Avslutar en alldeles perfekt lagom jobbig söndag med filmhäng. Great!




SATURDAY NIGHT OUT

2013

























LIFE´S A BITCH BUT WHY LET IT LET YOU DOWN?

2013



"Har tänkt på det länge, verkligen tänkt
Hur jag skall få dig att förstå hur det känns
Hur jag skall närma mig detta, våga berätta
Släppa, få hjärtat å lätta
Rädd att jag kanske hade läst dig fel
Kan jag säga nu med säkerhet
Att min första instinkt var korrekt
Nu vill jag uttrycka det i klartext
Du är helt klart unik och speciell
Universum är vigt åt dig själv
Från den djupaste platsen mörkaste delen
Av min själ vill jag berätta det här

 

Jag hoppas, jag drömmer att marken du går på, går sönder
Vad som än händer…

 

Jag hoppas att ditt vin blir till vatten
Blixtar prickar dig
Hälsa till satan, vi hörs
Jag hoppas att olika olyckor händer
Du vet vad jag känner
Jag vet att du hör

 

Jag hoppas du,
Du får leva med det resten av ditt liv
Att du lever med det i all evig tid"

 

Jag hörde den här låten med Timbuktu på radion förut och tänkte att ”jäklar! En sån låt hade jag velat skriva” Inte för att det är min typ av musik men texten passade så bra. Den passade så bra på allt som jag kände för ett par år sen, den ilskan och besvikenheten jag hade. Jag hoppades att marken gick sönder för människor som sårade mig, människor som jag aldrig mer ville se. Jag gick varje dag och var arg, ledsen och besviken och trodde att jag skulle fortsätta vara det. Jag trodde att det var en känsla som aldrig skulle försvinna, trots att jag vet ”det blir bättre med tiden”. Jag vet att sår läks med tiden men känslorna man har för en person trodde jag inte kunde ändras så mycket. Idag vet jag det. Idag vet jag att man faktiskt kan lämna det där bakom sig, att ilskan kan suddas ut och man slutar bry sig. Man har bearbetat och brytt sig alldeles för länge att till slut så släpper det. Då är man färdig med det där ”arbetet” och kan gå vidare. Kanske till och med känna andra känslor, givetvis vara lite rädd för att man egentligen borde ”hata” och aldrig mer vilja prata med den personen som gjorde dig illa. Men vet ni, det går över. Man kommer till den gränsen då man känner sig trygg i sig själv, man vet vilka gränser man har, vart man ska säga stopp, hur mycket man vågar släppa in människor. Det tar så mycket energi att gå och grubbla över saker man inte kan göra någonting åt, man kan inte ändra på någon även om man så skulle vilja. Det är bara att acceptera att vi alla är olika och det är bara dig själv och din inställning som spelar någon roll. Väljer du att ha en positiv inställning så blir det mesta enklare. Till en början så lurade jag mig själv att jag mådde bra och att jag inte tänkte på det längre, jag tvingade mig själv att göra andra saker så att både jag och de i min omgivning skulle tro att jag faktiskt hade gått vidare. Att jag hade släppt på riktigt. För ett tag sen hände en grej som verkligen fick mig att inse, jag har verkligen släppt. Jag har kommit till sista bladet i det tunga, jobbiga, långa, komplicerade kapitlet och är verkligen redo för ett nytt nu. Jag erkänner att det är lite skrämmande för samtidigt som det är det här jag har velat hela tiden så känns det lite ovant och konstigt att ta steget ur.
 
Du väljer själv vilka människor du vill omge dig med. Jag väljer dem som får mig att må bra.
 


TIME WILL TELL

2013







DET DÄR MED TENTA...

2013



Jag undrar om man någonsin kommer känna sig förberedd nog eller tillräckligt nöjd med en tenta? Såhär känner jag nu... Men det har jag ju iofs gjort innan också så jag är glad ändå. Bara känslan av att man har gjort den är oslagbar!


MIDDAG/KVÄLLIS

2013




Fruktsallad med päron, banan, sharon, kiwi, äpple, hallon, kokos och vaniljkesella. Mums!


SAKNAR SOMMAREN!

2013



Hard Rock Cafè, Göteborg, Augusti 2012 med min fina vän Emelie


DET LJUVA STUDENTLIVET

2013





Det är ganska lyxigt att vara student.. Man kan ligga i sängen med pyjamas hela förmiddagen, äta en lång frukost, lyssna på sin bästa spellista på spotify. Och sen är det ju bara den där lilla roliga detaljen att man måste läsa samtidigt. Den ja..


MMM=)

2013







MOTIVATION

2013



Jag körde första passet på länge igår på gymmet och har sååån träningsvärk idag... Jag med mina sjukdomar och förkylningar som aldrig vill bli bättre, förkylningen som jag fick (efter att ha varit frisk i ungefär två veckor) har hållt i sig sen i mitten av december och det är inte det minsta kul. Jag har ju mina egna teorier om att det var vaccinet mot svininfluensan som jag tog för fyra år sen som försämrade mitt immunförsvar. Jag är helt övertygad, för jag var ALDRIG sjuk innan dess. Nu är det enklare att säga när jag inte är sjuk eller förkyld. Men iallafall, igår körde jag överkropp och kan knappt ta på mig jackan och än mindre klia mig på ryggen för att det gör så jävla ont i armarna. Haha, men det SKA kännas och jag gillar smärtan trots att den är lite jobbig just nu... Hur som helst så var det iallafall ett väldigt skönt och roligt pass. Ikväll ska jag på zumba och är världens gladaste för att mitt gym börjat köra såna pass igen, de körde ingen zumba i höstas och jag har verkligen saknat det så ska bli kul att shakea loss lite! Fellebelle och jag laddar upp med fruktsallad efter att ha varit superduktiga med plugget hela dagen. Blir skönt med ett pass för att samla ny energi till kvällsplugg=)
 
 
 
 


BACK TO REALITY

2013







SPONTANIOUS

2013



Från att ligga hemma i Kalmar och kolla film till att en timme senare sitta i Mönsterås och äta tacos, dricka drinkar och dansa runt till hög musik med lilla Linis. Det slutade med en galen kväll med mycket dans, skratt och karaoke... Idag har vi legat i soffan, sovit, kollat film och funderat över varför det som känns så rätt kan vara så fel dagen efter. Karaoke alltså? Glad att jag slapp höra (och se) mig själv igår ;-) Men roligt hade vi! Som bara den. Jag är så lycklig över alla fina människor i min omgivning!







Tidigare på kvällen hade vi bestämt oss för att ta det här nästa helg istället... Lina började måla och jag som sagt, kollade film..


MIN FINA FELLEBELLE!

2013



Min fina är tillbaka i stan, vi har suttit hela förmiddagen och fikat på espresso house. Lätt nya favoritcafét, så himla mysigt! Nu sitter vi och "pluggar" med hennes pojkvän Linus, har en hel del att prata om efter två och en halv vecka ifrån varandra haha=)




JOBBAT HÅRT=)

2013





och nu äntligen hem till Kalmar och min saknade lägenhet!


MIN NYÅRSKLÄNNING

2013



Jag har fått blåmärken på båda knäna... Funderade lite över vad jag hade gjort tills jag kom att justja - vi hade ju limbotävling klockan 3 på natten! Jag har alltid varit grym på det men är visst inte lika vig längre och klarade inte så lågt som jag trodde... haha. Fast jag kom delad etta och var nog ganska bra ändå. Trots att jag fick offra knäna ett par gånger och i nacken känns det som om musklerna har förkortats = aj! Men kul hade jag - det är huvudsaken! Tyvärr blev det inte en enda bild under kvällen, mobilen var inte högsta prio direkt..
 
 
Jag älskar min nyårsklänning! Hittade den när jag letade klänning till personalfesten, men köpte den aldrig. Ångrade mig veckan därpå och skulle köpa den - då fanns den inte kvar! Åkte ut till Hansa för att kolla där och där finns det ett ex kvar, som hänger på en provdocka. Kollade storleken - en storlek för stor...
I helgen hade jag ändå bestämt mig för att om den fanns kvar så kunde jag ju fixa till den med nål och tråd. Den fanns kvar - yes! "Ursäkta skulle jag kunna få köpa den där klänningen som hänger på provdockan?" "Ja givetvis, den är på rea också så säg till tjejerna i kassan." Kathing! 70 % rea och en väldigt nöjd tjej betalade och åkte hem. Fick ta in den lite och satte dit det svarta skärpet för att den fortfarande var lite stor. Blev perfa och jag kände mig så fin hela kvällen. (Klänningen hänger nu som dekoration i min lägenhet...) Att man kan bli kär i ett klädesplagg!=)
 
 


PLUGGELIPLUGG

2013



Jag som skulle upp tidigt idag har precis gått upp... Intalar mig själv att jag behövde en sovmorgon för att orka med att plugga och sen jobba kvällen. Jag har iallafall redan slagit upp böckerna och hade tänkt sitta ett par timmar, sen behöver jag en promenad tror jag nog allt. Ska försöka få med mig systeryster som är lite sjukis och de små. Ska verkligen inte sitta här och babbla nu när jag behöver göra annat, ha en bra torsdag!=)
 
 
 


2 JANUARI 2012

2013



Började morgonen med frukost hos momo och popla tillsammans med min morbror och hans familj. Sen hann jag med lite mys i soffan med min goding innan jag gick iväg till jobbet. Och jag som inte ens skulle jobba något mer nu. Aja vad gör man inte?=) Jobb imorgon och fredag också sen ska jag minsann hem till Kalmar för att tentaplugga, tenta nästa torsdag och i nuläget känns det väääldigt långt bort. Delade på passet imorgon så att jag bara jobbar kvällen och inte hela dagen så imorrn ska jag minsann upp tidigt för att iallafall skriva sammanfattning.
Och min nyår? Jo den var toppen!!! Kommer uppdatering av både den och en resumé av året som har gott. Sammanfattningsvis så var 2012 ett helt fantastiskt år på många sätt och vis...
 


GOTT NYTT ÅR!

2013