Happy Halloween!

2014



Jag har ju lovat er att dela med mig av både med- och motgångar. Alla dagar kan inte vara bra dagar och igår hade jag min första dipp sen jag kom hit. Eller egentligen har jag känt hela veckan att jag varit okoncentrerad och inte minst på gymmet har jag märkt att något är fel. Jag brukar kunna släppa allt annat när jag tränar, men den här veckan har jag som sagt varit... okoncentrerad. Jag blir inte minst besviken på mig själv när jag ger upp efter 20 minuters löpning istället för att vara envis som vanligt och köra fullt ut. Jag önskar att jag kunde hitta någon anledning till att jag känt mig lite nere, men hur mycket jag än letar kommer jag inte på något. Jag längtar inte hem, jag saknar inte något, jag har inte speciellt mycket i skolan, jag är inte stressad, jag är inte förkyld. Ni hör ju, det finns ingenting att klaga på. När jag pratade med min lillasyster igår sa hon att det är okej att känna så. Alla dagar kan inte vara på topp. Och hon har så rätt, alla dagar kan inte vara på topp och igår var en sådan dag. Iallafall en liten stund, för sen avslutade jag den bra med middag och bio. Och en resa bokad till Thanksgiving!!
 
Idag är det fredag, en ny dag, solen skiner, jag dricker kaffe med ett leénde och... inte minst, det är Halloween! Dagen har startat på bästa sätt och även om igår var en dipp-dag så kommer idag bli en toppen-dag. Som jag sa, alla dagar kan inte vara bra dagar. Trots att 99,9 % av tiden är det!
 
Gissa vart jag ska? :D


In the middle of the week

2014



Hej!
 
Onsdageftermiddag och jag är som vanligt lite seg efter dagens lektioner. Men! Det är onsdag och mer än halva veckan har gått, vilket betyder att det snart är helg = Halloween och Homecoming! Jag har inte riktigt förstått det där med homecoming än, mer än att jag vet att det är match på lördag och att röstningen av homecoming king & queen är i full gång. Jag vet en kille och en tjej som är representerade så om jag röstar så blir det på dem. Jag ser mest fram emot helgen på grund av att det är Halloween och att jag ska få klä ut mig! Jag älskar att klä ut mig och gör i vanliga fall gärna min egna dräkt. Jag tycker det är roligare att komma på något själv än att köpa en färdig som man riskerar att inte vara ensam om att bära. På grund av brist på rekvisita, symaskin och pysselgrejer, så har jag dock detta året beställt en men jag kommer göra om den på mitt eget sätt med smink och så vidare. Längtar till att veckans sista lektion är över så att jag får börja göra mig iordning! Först så har IBA (international bear association) ett party i International House (där vi bor) så vi kommer gå dit en stund på eftermiddagen för att karva pumpor och pyssla, men mest för att hänga med de andra internationella studenterna. På kvällen är vi bjudna till en fest och det ska bli så kul att se vad alla klär ut sig till! Kommer det vara sådär stereotypiskt att tjejerna klär sig i minimala klänningar eller en Bunny-dress? Klär folk ut sig läskigt eller roligt? Hur hårt går folk in för det? Kommer folk skratta åt mig? Bli rädda? Spännande spännande. Halloween är ju som känt väldigt stort här, en av de största helgerna på året faktiskt, och vi har redan blivit varnade om att vi troligtvis kommer vara höga hela helgen... På socker! Eftersom att den här helgen inte är något vidare stor i Sverige så ska det bli väldigt kul att vara med om den här och få uppleva det the american way, så att säga.
 
Igår så fyllde vår tyska vän Chris 21, vilket betyder att han är numera är myndig även i detta land. Woho!! Anna och jag hade bakat kladdkaka och överraskade honom med sång på morgonen. På kvällen tog vi med honom ut på överraskning - middag och bowling, och jag tror att det blev väldigt uppskattat! Förutom att jag sög på bowlingen. Chris vann överlägset så äsch, det var ju trots allt hans födelsedag!
 
Idag så har jag som sagt haft ett par lektioner, och spelat in ett rollspel i kursen Professional Selling. Det var det andra rollspelet vi gjorde och i den kursen har vi nu bara en sak kvar. Helt galet! Det är en presentation som ska göras om en månad så vi har tid att öva. Nu inväntar jag att klockan ska bli middags-dags och sen ska vi åka till Kroger för att veckohandla. Jag har nämnt det innan att man inte riktigt kan ta sig någonstans här utan bil (faktiskt ingenstans, så vida man inte gör som Anna och mig och promenerar i de farliga områdena...). Varje onsdag så kör trolleyn till Kroger, som är ett supermarket, så det gäller att planerna sina inköp väl. Det är ioförsig inte så svårt för mig och Anna, som i princip har samma lista varje gång. Haha, älskar våra rutiner!
 
Det är ju också konstigt att varje gång jag tänker att jag bara ska skriva ett litet kort inlägg om hur min dag har varit så blir det alltid långt. Det glöder för mycket i fingrarna helt enkelt och helt ärligt så tror jag inte att ni klagar?
 
Just det, pratade med min älskade lilla momo idag också. Och sen hade jag fått post! Två av dagens höjdpunkter. Det kanske hinner komma en tredje innan dagen är slut. You never know..... ;)
 
Tja puss!
 
 
 


Life is simple, its just not easy

2014



Vissa dagar så kan jag inte förstå att jag faktiskt bor i USA. Jag måste gång på gång nypa mig i armen för att inse att det är sant. Jag tittar ut genom fönstret, ser likadana bilar som hemma i Sverige, precis utanför mig en mörkblå Volvo. De är visserligen aningens större och registreringsskyltarna är inte desamma. Jag ser träd, som precis som hemma i Sverige börjar skifta i gult och rött. Jag ser människor som går, iklädda träningskläder, vanliga kläder eller finkläder. Precis som jag ser på gatan hemma i Sverige. Olika människor påväg mot olika håll. Jag ser en blå himmel och jag ser solen. Även om samma sol lyser hemma i Sverige vet jag att där är det omöjligt att gå i shorts just nu. Idag bär jag shorts och t-shirt. Jag ser killar och tjejer som kommer från skolan och hoppar in i sina bilar för att, kanske, som jag, förbereda måndagsmiddagen, chilla i soffan framför TVn eller åka och träna. Det har nu gått mer än tre månader sen jag kom hit och jag har haft gott om tid att fundera ut ett bra svar på den ständiga frågan som jag får: "varför vill du bo i USA?". Men jag vet fortfarande inte vad jag ska säga. Jag letar svar i mitt huvud men det enda jag kommer fram till är att jag bara vill det. Jag älskar möjligheterna, storleken, språket, människorna. Men jag gillar Sverige också, jag känner mig bara väldigt färdig där. Jag är stolt över att jag har tagit mig så här långt, stolt över att jag följer mina drömmar. Jag har lagt ner mycket jobb på att ta mig hit, men det är inte ens jämförbart med det jobb och anstängningar som kommer krävas i framtiden för att uppnå de där högsta drömmarna, den där visionen jag har i huvudet. Varenda dag snurrar tankarna i mitt huvud, hur ska jag göra för att komma dit? Det finns så många möjligheter, men ändå inte. Det är en stor stenvägg i vägen som kan ses som omöjligt att riva. Men det finns fortfarande en chans att göra det. Väggen är hård och det kommer krävas blod, svett och tårar men i slutändan kommer det vara värt det. Det är alltid värt det om man vill något tillräckligt mycket. Ingenting är omöjligt, ibland får man bara finna andra vägar. Den dagen jag når mina drömmar finns det dock en sak som är omöjlig, och det är att kunna ta cykeln till min storasyster och mina älskade små prinsessor, kunna ta bilen och vara hos min lillasyster inom 30 minuter, ringa till mormor och morfar och förbereda dem på att jag kommer på middag om en timme eller stannar över natten. Jag skulle helt klart offa något genom att bo här i framtiden, och det är närhet till min familj. Men samtidigt, det är inte mer än 8 timmars flygresa hem. Ibland önskar jag att jag kunde "nöja" mig med att bo i Sverige. Eller, rättare sagt, att det var det jag ville göra. Men nej, den här tjejen har aldrig gjort det lätt för sig så varför skulle hon göra det nu?
 
Tankarna snurrar ständigt i mitt huvud och nu när jag är inne på andra halvan av den här resan börjar jag bli smått sentimental. Tiden har försvunnit så vansinnigt fort samtidigt som det känns som om jag alltid har varit här. Det är snart dags att börja tänka på hemresa och planera den sista terminen hemma i Sverige. Till sommaren tar jag examen och efter det ligger hela världen för mina fötter. Jag lever verkligen i nuet men jag kan inte låta bli att längta lite. Och även om jag verkligen inte vill sätta mig på flyget hem så längtar jag efter att krama mina små prinsessor och skratta tillsammans så att tårarna rinner tillsammans med mina syskon.
 
Tänk att man ska göra det så svårt för sig.
 


Stone Mountain Park

2014



Jag vet att jag efter varje helg säger att den har varit grym, och den här måndagmorgonen är absolut inget undantag! Helgen var i fredags mer än välkommen och vi firade, som vanligt, med fredagstaco. Sedan blev vi medbjudna till Rigby's, ett ställe som typ Heron City i Stockholm, med massor avsaker att göra - bowling, lasergame, rullskridskobana, minigolf och gocart, för att bara nämna några. Minigolf har aldrig varit min typ av gren men gocarten däremot gick bättre. Alltså, SÅ kul!!!! Vi kom hem rätt sent och däckade med en gång för i lördags skulle vi iväg på utflykt hela dagen. 

Vi lämnade campus runt 10.30 tillsammans med runt 25 andra internationella studenter och åkte mot Atlanta. Första stoppet var för lunch i en park där det var ungefär 200 internationella studenter från runt om i hela Georgia. Vi blev bjudna på lunch och massor av kakor (åt den godaste kakan sen jag kom hit, eller jag skulle nog nästan kunna säga att det var den godaste jag någonsin har ätit. Tänk kladdkaka/muffins/brownie med jordnötssmör och chokladfrosting. Och att det var lika mycket frosting som kaka, alltså mums!! Nääästan i klass med Pellans brownie, men bara nästan). Efter lunchen hade vi lite fri tid att hänga och prata med alla andra studenter innan vi åkte vidare mot vårt slutmål - Stone Mountain Park. Det är en nationalpark med ett berg som ser ut som en stor sten. Jag har inga vidare bilder på själva berget men jag ska se om jag kan googla fram nåt och visa det. Vi hikade upp till toppen (inte jättelångt men lagom brant) och sedan ner igen. Nere vid botten bredde vi ut våra filtar på en stor gräsmatta (tillsammans med tusen andra människor) och gick för att äts middag och kolla i souveniraffärerna innan detvar dags för kvällens aktivitet - lasershow! Det började när det hade blivit mörkt och jag som inte hade haft några förväntningar blev väldigt positivt överraskad. Musik, fyrverkerier och en lasershow på den stora stenväggen. Det var coolt! Och riktigt mysigt att sitta på filtar med massa andra människor, titta på det här och äta godis. Vi kom tillbaka till Macon runt 23 och nog för att vi var trötta och våra kroppar gjorde ont så bestämde vi oss ändå för att gå ut. Världens snabbaste dusch och fixning och ett par timmar av dans innan jag föll huvudstupa ner i sängen och sov tills långt in på förmiddagen igår. Mycket bra helg, igen, alltså!! Undra vad nästa helg bjuder på? 





























Happy Friday!

2014





 
Just because it has been a great week, 
it's Friday and weekend is coming up. Awesome!

Puss och kram och glad fredag till er där hemma!


September 23 - My 25th Birthday

2014



Tiden passerar i en rasande fart och idag är det en hel månad sen jag fyllde 25. Jag har lovat er en uppdatering, och jag vill skriva mycket för min egna del för att jag verkligen hade världens bästa födelsedag. Inte för att jag kommer glömma den i första taget, men jag vill kunna gå tillbaka och läsa om den när jag är hemma igen.
 
Jag vaknade som vanligt vid klockan 6 av min väckarklocka, Anna hade frågat mig om jag verkligen ville gå till gymmet trots att det var min födelsedag, och jag älskar den starten på dagen så det var klart att jag ville! Vad jag inte visste var att Anna hade gått upp mycket tidigare för att förbereda nere i köket och strax efter att min väckarklocka hade ringt kom hon in med ett tänt ljus och sjöng. Gulle!! När jag kom ner till köket hade hon pyntat och hängt upp ballonger. Efter gymmet gick jag och duschade och när jag än en gång kom ner till köket stod Anna och stekte pannkakor och kort därefter knackade det på dörren och där stod Chris med nybakta brownies. En lång födelsedagsfrukost och jag var redan överväldigad av hur dagen hade börjat. Bara för att det var min födelsedag betydde inte det att jag kunde slippa undan med plugget, så dagen bestod mestadels av plugg. Och lunch i caffi. Jag var lite orolig över att kolla min mail box då jag vet att jag skulle blivit besviken om där inte fanns något kort hemifrån, men jag hade inte behövt oroa mig för där låg ett fint kort från mammi, Johan och Benji. Tack! Och så fick jag mail om att jag hade ett paket att hämta, ett stort grönt paket från Sverige från världens bästa Kalmar-tjejer! Djungelvrål, chokladkolor, téer och fina kort - de känner mig så väl!
 
Min födelsedag var en tisdag och på tisdagar har jag sen lektion. Jag kom hem runt 6 och då bad Anna mig att göra mig iordning. Jag visste inte vad vi skulle göra, och jag har ju lite svårt för överraskningar då jag gillar att ha kontroll... Å andra sidan är överraskningar väldigt roliga och jag överraskades hela dagen! Anna hade köpt ost, vin och massa frukter men det var inte därför jag skulle göra mig iordning. Efter en stund kom Nikki och vi åkte iväg tillsammans med Chris och Daniel. Jag visste inte vart vi skulle och vi hamnade på en japansk restaurang där de lagar maten famför en på bordet. Det var så coolt! Och maten var så himla god! Som om inte detta var nog så tog Anna och Nikki fram en present, världens finaste armband som fick mig att fälla ett par tårar. Att två människor kan lära känna en så snabbt och så pass bra på 1 månad, det är häftigt! Servitörerna kom in med ljus och sjöng och som om inte DETTA var nog, så hade tjejerna fixat cupcakes och skumpa när vi kom hem igen och alla vänner i internationella huset kom in och firade med mig. Underbara underbara människor!
 
Jag älskar att fylla år och påminner gärna alla inte bara en, eller två, utan flera gånger om att det snart är min födelsedag. Det är bara min dag. Kvällen innan min födelsedag blev jag dock lite deppig, inte för att jag trodde att jag skulle bli bortglömd eller inte bli firad. Eller kanske lite... Jag hade verkligen världens bästa födelsedag och det främst tack vare Anna som hade planerat hela dagen så fint. Jag hade aldrig kunnat ana att jag skulle få en så bra 25års dag och att jag skulle bli så firad. Födelsedagsfirandet slutade inte bara för att det blev ny dag utan senare i veckan fick jag kort och min rosa prinsesstårta (ioförsig målad på ett papper. Jag förväntar mig att få en riktig när jag kommer hem pellan) av världens bästa lillasyster. Och mer paket. Med ännu mer av mitt favvogodis! Vad ska jag säga? Nu när jag berättar om dagen så blir jag överväldigad igen över hur underbara människor jag har i mitt liv.
 
När helgen kom firade vi med middag och drinkar på Margaritas och fortsatte sedan downtown för massor av dans och ännu mer drinkar. Konstaterade att det inte är så illa att fylla 25 ändå, och speciellt inte eftersom att ingen trodde på att jag fyllde mer än 21. Det känns bra i en äldre kvinnas hjärta som nu är närmre 30 än 20. jag tror att tiden till 30 kommer bli grym. Jag har nya mål att kämpa emot och när den dagen är här ska de målen vara uppfyllda. Let's go older 20th!
 
Bästa födelsedagsfrullen!
 
Glada kompisar som äter frulle med födelsedagsbarnet
 
Paket och kort hemifrån. Djungelvrål!!! <3
 
Myspys med ost och vin innan vi åkte iväg för att äta middag.
 
Det här var SÅ coolt! De lagade maten framför en vid bordet, bara upplevelsen i sig var häftig och för att inte tala om hur god maten var!
 
Chris från Tyskland och Daniel från Brasilien
 
 
Jag pratar alltid om min American Dream. Det här är med all säkerhet den finaste presenten jag någonsin har fått för att den är så mycket mig och det är så mycket tanke och kärlek bakom den. Rosa, som är min favoritfärg och gulddetaljer med mitt namn. Tack bästa tjejerna, Anna och Nikki!
 
Skumpa och cupcakes!!
 
Fina vänner!
 
 


Pardon, sorry, what, eeeh?

2014



En sak som är frustrerande i det här landet är att alla dagar inte är lika bra "engelska-dagar". Vissa dagar förstår jag ingenting och när jag pratar blir det bara gröt. Man känner sig så sjukt korkad när man får fråga tre gånger vad personen sa - och man fortfarande inte fattar! Georgia-dialekten kan vara både bra och dålig. De som verkligen har dialekt, de har verkligen dialekt! Det är samma språk men ändå inte, lite som att jag ska försöka förstå mig på en som pratar danska. Och tro mig, det gör jag inte! De flesta dagar går det jättebra och förra veckan hade jag min första riktiga presentation. I min ledarskaps-kurs är det vi studenter som håller i lektionerna. Vi har delat in oss i grupper och håller i två lektioner per grupp som baseras på ett kapitel ur boken. Jag var med fyra killar amerikanska killar och för dem är det ju lite enklare att spontan-prata medan jag har värsta manuset inövat. Det gick hur som helst kanonbra och vi hade den andra presentationen idag, vilket gick bra det med. Tillbaka till det här med språket. Jag älskar att prata engelska! Och trots de där dagarna som suger känner jag att jag blir bättre och bättre för varje dag. Jag drömmer på både svenska och engelska och tänker på engelska. När jag inte pratar så tänker jag på grammatik, nya ord och försöker ta in så mycket som möjligt genom att lyssna på andra, läsa och hänga med. Sen är det ju enklare att prata med vissa, men så är det ju i Sverige också. Det beror ju på hur bra man klickar och hur mycket man har att prata om. Dock så pratar jag fortfarande mycket svenska, och ni kommer inte behöva höra på något svengelska när jag kommer hem. Vissa ord försvinner ibland, och vissa ord hittar jag inte alls på grund av att Sveriges ordförråd inte är i närheten av Amerikas. Men på grund av att jag hänger med Anna typ 24/7 så blir det mycket svenska, vilket är både bra och dåligt men väldigt skönt när man vill vila huvudet. Och sen är det ju faktiskt ganska skönt när man kan prata så ingen annan förstår ibland haha.. 

Summa kardemumma: 
Vissa dagar önskar jag att jag hade en sån här tröja...





"Never get so busy making a living that you forget to make a life"

2014



Som jag längtade till den här helgen, och så fort den gick! Redan söndagkväll och jag sitter med en tallrik havregrynsgröt (fancy söndagsmat) och ler åt hur bra helgen har varit. Förra veckan var helt galen i skolan, jag hade så himla mycket att göra. Bästa känslan i fredags när allt var klart och jag äntligen kunde stämpla ut för helg. Det var länge sedan jag kände att jag behövde helg så mycket. Och en helt ledig sådan dessutom. Oslagbart!
 
I fredags drog basketsäsongen igång. Inte med match men lagen presenterades och det var massa aktiviteter. Live-TV var där och sände och det var kul att se! Mercer är ett sportinriktat universitet och många är här på scholarship. Detta betyder också att det mesta kretsar runt sportmänniskorna, lagen och skolan är anpassad till dem. De är de enda som har tillåtelse att missa lektioner, tester och presentationer. Klasser som de går i är enklare, lärarna ger väldigt mycket gratis för att de inte ska behöva plugga så mycket. Det är helt sjukt egentligen. Ett test som jag hade fick vi frågorna till innan, 40 multiple choice frågor så vi kunde leta reda på svaren innan. Nu var ioförsig 60 % av testet skrivfrågor och hade man inte pluggat så fixade man inte dem (Jag skrev 98/100 - klapp på axeln=)). Hur som helst, så vi spenderade ett par timmar i basketarenan i fredags innan vi hade fredagsmys med tacos och svenska idol. Vi är så typiskt svenska även att vi är här, haha.
 
Igår började vi dagen med powerwalk och ett rumppass på gymmet (det gör ont idag kan jag lova). Sen var vi på Riverside Mall och shoppade i ett par timmar innan det var dags för football. Jag vet aldrig hur jag ska säga det där, football här är ju amerikansk fotboll och fotboll hemma är soccer. Jag säger football så fattar ni att det är amerikansk fotboll, det är ju ändå det som är störst här. Första förlusten för våra björnar och vi lämnade efter tredje quarten. De spelar 4*15 men en match håller på i fyra (!) timmar. Tror jag har skrivit det innan men man blir lite lätt uttråkad efter en stund. Efter fotbollen gick vi till vårt favvoställe i Mercer Village (okej, det finns bara två att välja på) - Margaritas, för att käka och ta en drink. Sen var det lite förfest och som varje lördag så åkte vi downtown. Det stället som vi brukar åka till heter Crazy Bull och är en stor bar med scen och dansgolv. Det är alltid live-band, mycket country men efter 1 kan man iallafall lita på att det blir lite riktig dansmusik. Vi hade kul som vanligt!
 
Mindre roligt var det när jag vaknade med världens huvudvärk idag... Efter lite mat så försvann den och idag har verkligen varit en lazy söndag. Precis vad jag behövde, en Jonna-dag! Kunna ligga i sängen, äta popcorn, kolla play-program och somna till då och då. Ni hör att det inte har varit mycket till action idag... Ikväll åkte jag dock iväg på bio så jag har precis kommit hem, vilket är aneldningen till att jag sitter här och skriver nu. Med en tallrik havregrynsgröt och ler åt att helgen har varit så bra, avkopplande, rolig och gett mig precis vad jag behövde.
 
Nu är jag laddad för en ny skol-vecka! Samtidigt som jag redan längtar lite till nästa helg. Då ska vi troligtvis åka och skjuta. Kul!!
 
Live-uppdatering från vår matplats, en glad och nöjd tjej!


ff

2014







Somewhere over the rainbow

2014



Min kära lillasyster nämnde häromdagen när jag pratade med henne att alla bilder jag lägger ut ser ut som om man söker på "paradiset" på Google. Jag kontrade med att, "ja men det är väl klart att jag inte alltid lägger upp vardagsbilder, det är ju inte så kul." Sanningen är den, att min vardag är väldigt fin den också. Campus är så himla fint, men vi kan ha skitdagar här också. Häromdagen vaknade jag av spöregn och världens åskoväder med blixtar som lyste upp hela himlen. Och jag blev glad för detta! Jag som alltid går upp mellan 6-6.30 låg kvar i sängen, njöt av ovädret och kollade klipp från nyhetsmorgon på iPaden. Sedan gjorde vi världens mysfrukost. Jag gillar oväder, och speciellt eftersom jag vet att efter regn kommer solsken. För tillfället är det lite kallare men vi har strålande sol. Det märks att hösten är på väg, det hörs inte minst när vinden blåser i träden. Jeansen har premiärat, men jag får nog snart plocka fram shortsen igen för här verkar det inte vilja bli riktig höst förrän om ett par veckor. Så Ellen, nog är det mer "paradis" här än i Sverige, men i Sverige skulle ni aldrig få sådana här mejl och beordan att stanna inne: 








Music Midtown

2014



Här kommer den första uppdateringen som jag lovade er igår. Helgen innan min födelsedag åkte vi alltså iväg till Atlanta för andra gången, denna gång för att gå på festival. Jag, som aldrig i hela mitt liv varit på festival (förutom en timme på Hultsfredsparkeingen när jag var 17) var förväntansfull! Jag skulle aldrig åka på en festival i Sverige, där man bor i tält på leriga campingar. Nej fy, det är INTE jag. För att dra en parallell till hur Music Midtown är - tänk Summerburst. Här tältar man inte, utan festivalen hålls i ett festivalområde där man spenderar dagarna och kvällarna. Inte flera dagar på en skitig camping. Nu har ju jag ioförsig aldrig varit på en riktigt festival, så jag kanske inte alls vet vad jag pratar om. Det kanske är jättekul (och jätteäckligt)....

Hur som helst! Vi åkte på fredagen efter våra lektioner tillsammans med Maren (en norsk tjej) och hennes pojkvän Oliwer. De släppte av oss vid vårt motell då de själva hade bokat rum på ett annat hotell. Motellet finns det inte så mycket att säga om, mer än att det kanske var lite festivallikt... Atlantas troligtvis sunkigaste område med massor av uteliggare precis utanför grindarna. För grindar fanns det, och bra säkerhet med säkerthetsvakter så vi var trygga. Rummet var... usch. Det var tillåtet att röka där inne och jag trodde att jag skulle dö när jag kom in och förgiftades av röklukten. Jag brukar inte vara så känslig (eller okej, kanske lite) men det här var verkligen hemskt. Vi övervägde för en sekund att flytta men konstaterade snabbt att vi ändå inte skulle hänga på rummet mer än att sova där (vilket räckte nog för att röklukten skulle sätta sig överrallt). Vi gjorde oss därför iordning väldigt fort och promenerade den lilla biten bort mot festivalen. Det var så sjukt mycket folk!! Jag blev mest exalterad över alla food-trucks (mitt favoritprogram på TV handlar om food-trucks i USA... haha love food, eller?). Första dagen såg vi bland annat Iggy Azalea, Lorde och John Mayer. Det var grymt! Och jag, som aldrig varit i närheten av droger innan, känner efter den kvällen/helgen dessutom igen doften av gräs på lång väg... Här är det verkligen inget ovanligt att folk röker annat än ciggaretter och det sker öppet överrallt.

Vi stupade i säng efter en lång och rolig kväll och vaknade upp pigga och glada dagen efter. I jakt på brunch gick vi in mot själva centrum innan vi entrade festivalområdet för andra dagen. Det var så mycket folk att det var omöjligt att, för det första få tag i nån av sina vänner (för hög belastning på nätet), än mindre att stämma träff. Otroligt nog sprang vi på vår vän Sebastian och hans vänner, men det tog ingen lång stund förrän vi var ensamma igen. Hur man nu kan vara ensamma i ett folkhav med över 100000 människor... Denna kvällen såg vi bland annat Lana Del Rey och Bastille, som imponerade och verkligen fångade mig! Jag har inte lyssnat på dem så mycket innan men jag kommer definitivt göra det i framtiden. De var utan tvekan det allra bästa live-bandet och när de körde Pompeii som sista låt hade jag gåshud över hela kroppen. Det var epic! Sist men inte minst var det dags för festivalens största stjärna, som såklart hade sista spelningen - Eminem. Riktigt grymt att se honom då han faktiskt är en av de största artisterna som haft en lång karriär. Efter detta tänkte vi fortsätta ut på klubb tillsammans med de andra, men vi valde sängen och det var jag väldigt tacksam för dagen efter.

En riktigt grym pre-birthday helg med andra ord, och som lovat kommer här lite bilder!

Första dagen och redo för att se första spelningen - Iggy Azalea, hon som har gjort "I'm so fancy... lalala", ni vet.
Ingen vidare sångerska, men dansa - det kunde hon.
 
All rolig mat måste testas!
 
 
Finns det inga träd att krama när man är vilse, får man krama en trevlig stengubbe

I väntan på Lana Del Rey

Jag har fått så många nya bekantskaper här, varje dag pratar man med någon ny. Det är så kul!
 
Vår vän Sebastian, jag och AnnisBananisen
 
Bastilles spelning
 
    
Börjar fyllas på med folk inför spelning... Alltså, det går int ens att beskriva hur mycket människor det var. Speciellt på Eminems spelning, området var så himla stort och det var verkligen fullproppat med folk!

Frusen banan doppad i choklad lät ju gott tänkte vi... Jag tror de ser det som ett skämt, hahaha! Vi dog av skratt när vi fick dem.

Helgen avslutades på bästa sätt med största portionen amerikanska pannkakor med jordgubbar och såklart - sirap och smör. Jag var så mätt att jag inte trodde att jag skulle kunna gå därifrån. Men det var det värt, efter alla våra havregrynsfrukostar (som jag iofs älskar och inte skulle kunna vara utan)!

En uppdatering klar, ett par kvar. Men nu är jag på banan igen! Tjoho :)


Long time no see

2014



Hej där hemma! 
Har ni saknat mig? Nu var det ju verkligen ett tag sedan jag skrev här och jag ber om ursäkt för det. Jag vet att ni vill veta hur jag mår, vad som händer och inte minst, om alla roligheter jag hittar på!! (Eller blir ni bara lite avundssjuka?) Jag har tänkt så många gånger att jag ska skriva men sen har jag inte vetat hur jag ska börja, vilket jag ioförsig inte vet nu heller. Missar man att skriva om en rolig sak, bara en endaste dag kan räcka, så känns det som om det är så himla mycket att skriva om sen. Och ja, då blir det lite klurigt att veta vad som ska börjas med. Tänkte ändå att NU (!) när jag inte alls har mycket plugg att göra (host host) så kunde jag iallafall slänga in ett inlägg för att tala om att jag åtminstonde lever och fortfarande har det lika bra. En av anledningarna till att jag faktiskt inte har skrivit är för att jag inte tror att jag ser alla de där små grejerna längre, de där som gör USA, för det här är min vardag nu. Och ni vet ju själva, att en vardag är inte alltid kul att berätta om. MEN! Självklart så är inte allt vardag, vad hände sist? Ja, just migränen. Det var ju där jag slutade uppdatera. Och sen dess har det ju hänt en del. 

Så, vad har jag gjort? 
- Jag har varit på festivalen "music midtown" i Atlanta med grymma artister så som Eminem, Bastille, John Mayer, Lana Del Rey, Lorde och Iggy Azala. Bastille var utan tvekan bäst och helgen var den bästa hittills i USA (dittills, för den har slagits...). Vi bodde på det sunkigaste motellet i ett av de farligaste områdena. Blir inte oroliga - de hade bra säkerhet med vakter och det var nära till festivalområde t! 

- Jag har fyllt 25!!!!! Och jag hade den absolut bösta födelsedagen ever, den förtjänar till och med ett eget inlägg så det kom er. Så småningom... 

- Vi hade födelsedagsmiddag/fest för helgen efter min födelsedag och fick besök av MerPo (Mercers egna polis). För hög musik (från en iPad....), mycket folk (alla lugna som satt och spela kort...) och givetvis så hittade de alkohol i våra skåp. Man får inte ha alkohol på hela campus, men att de kom till oss just denna kvällen var bara väldigt retfullt. Hallå, jag är 25, har födelsedagsfest i min egan lägenhet och får inte ens dricka? Även att vi vet om det blev det väldigt skrattretande och irriterande och nu ska vi på förhör och få vår dom. Oroa er inte, det händer alla nån gång.... Haha

- Det bästa av allt: förra helgen var det fall break (onsdag-söndag) och vi bilade ner till Miami Beach. Det var undebart!! Och även det förtjänar ett eget inlägg, vilket jag inte har tid att skriva just nu. Ni får heller inga bilder just nu för de ligger på mobilen och jag skriver från padden. Idag är det game-day så nu ska jag rusa för att göra mig iordning. 

Hoppas ni uppskattade en liten snabbuppdatering iallafall och att ni mår bra. Jag mår super och trivs som fisken i vattnet! Nej just det, orangea tröjan på var det nu ja. GO BEARS!! Och vi hörs snart igen :) 

Tänkte så att ni inte glömmer hur jag ser ut. USA is treating me well! ;)