FREDAAAAAG

2012



Yeeeeeei, såhär lycklig är en tjej som skrivit sin allra första tenta (och förhoppninghsvis klarat den)!!
Firades ikväll med fina klasskamrater och ett par glas vin. Imorgon blir det riktigt tentaslask (vem har kommit på det ordet? Måste vara världens fulaste ord. Detta ska undersökas.... Också innebörden av det..)
 


WHEN TIME'S RUNNING FASTER THAN YOU

2012



Om tio och en halv timme är det dags. Jag. är. inte. redo.
Andas in. Andas ut. HEJA MIG
 
 


GIVING UP IS ALWAYS AN OPTION BUT NEVER MY CHOICE

2012



Jag har haft en jättemysig onsdagskväll!
 
Först var jag på gymmet, körde ett pass cxworks (rygg/mage) och sen bodycombat. Jag tog i så mycket att jag allvarligt talat nästan behövde springa ut och spy när det var 20 minuter kvar. Svetten rann i ögonen, det sved och jag har aldrig svettats så mycket. Ansiktet svettas jag ALDRIG i annars. Men. så. jävla. gött är det. Har varit igång bra hela veckan och jag märker själv att jag får mer energi att plugga efter ett pass. Mellan 14-17 är det kört för mig att plugga, då är det bättre att göra något annat för att kunna koncentrera sig sen.
 
När jag hade kommit hem, svettig och dan, kastade jag mig i duschen och satte igång med att göra scones. Sen kom Felicia. Vi har hängt i min säng hela kvällen, ätit nybakta varma scones med ost&marmelad, druckit te, förhört varandra, repeterat och pratat om en hel del annat... Såklart!
 
Nu ska jag sova, klockan är ställd på sex, som vanligt.
 
Godnatt!
 
Jag och fellebelle i lördags!


.

2012



Nu är det föreläsningsdags för den här muntra och morgonpigga tjejen.
 


NOT EVERY DREAM GETS TRUE

2012



Nu vet jag hur jag ska göra på tentan.
Inte ta för lång tid på mig, inte sudda ut hela sidor med svar, inte skriva en presentation om mig själv och vad jag har för intressen, och absolut inte laga en tävlingsrätt till föreläsaren.
 
Jag drömde nämligen inatt att jag satt med tentan. När det var en kvart kvar hade jag de två största frågorna kvar (10poäng/var) och fick reda på att jag skulle ha en presentation och också laga mat. Det jag hade hemma (?) var kyckling och bearnaisesås. Om jag hann? Det vet jag inte, jag vaknade nämligen i panik.
 
 


ALWAYS GONNA STAND BY YOUR SIDE

2012



 
 
Två av mina fina knasiga små älskade syskon. Vi är väl ändå inte lika?

 
Lillebror har för övrigt också skaffat blogg idag, över 200 läsare med en gång - vilken kille!


WHO ELSE CAN SAVE YOU NOW?

2012



Jag är helt slut i huvudet!
Satt på bibblan till två, åkte hem och lagade mat (jag som "inte kan" laga mat gjorde världens godaste stroganoff!) och nu sitter jag nedsjunken i min stora fåtölj, fötterna på en pall, datorn i knät och med skön musik i högtalarna. Och pluggar givetvis. Ska plugga iallafall en och en halv timme till tänkte jag, håller just nu på att skriva en sammanfattning av alla mina föreläsningsanteckningar.
 
Sen ska jag träna.
Skaffa lite ny energi för att kunna läsa en stund innan sängen ikväll.
Det kommer bli en jobbig vecka det här..
Men det är kul. När man fattar.
 
 


YOU WILL ONLY REGRET THE CHANCES YOU DIDN'T TAKE

2012



 
Har förberett för en heldag på bibblan, den här veckan isolerar jag mig, på fredag är det nämligen dags för första tentan (!!!!!) Nervös tjej.
 
 


IGÅR VAR DET INGEN VANLIG DAG...

2012



...för igår var det min 23:e födelsedag!
 
Vi firade in på det i lördagskväll/natt...
 
Och sen var det kalasdax hela dagen igår...
 
Avslutade med tacos och filmmys :)


GOODMORNING SUNSHINE

2012



 
Imorse ringde klockan vid sex - dags att börja plugga! Jag snoozade dock en halvtimme men har hunnit läsa och analysera ett par kapitel. Har legat i sängen, med tända ljus, te, morgonrock och mina gosiga duntofflor - perfekt pluggmiljö! :)
 
Nu har jag precis duschat, målat naglarna, bäddat sängen och plockat iordning, och klockan är bara halv elva! Jag ska snart åka och hämta upp Felle, hon ska få agera bärhjälp på IKEA åt mig. Jag ska äntligen få hem min fina vita fåtölj! På grund av detta satte jag igång och målade väggarna igårkväll/natt. Det är sånt jag sysslar med på fredagskvällar när jag inte kan sova.. Vad gör ni för nåt kul? Väggarna har varit tapetserade i en vit/beige tapet och det ser lite gammalt och "gulnat" ut, därför håller jag på att måla det vitt. Vitt, vitt, vitt - det blir så fint här i min lilla lya. Vitt, silver, ljusstakar, new england, massa kuddar, min stora fina tavla, min mysiga fåtölj och mina små prinsessor i ramar på min nya byrå. Och sen ska jag upp med ett par tapetvåder bakom tv:n också, vita med skimrande träd. Så fint! När jag är färdig kommer det bilder, kan säga att jag aldrig någonsin trivts såhär bra i en lägenhet.. Och då är det den minsta lägenheten jag haft! Just nu vill jag vara där jag är precis JUST NU, det är så skönt när man känner den känslan. Att man inte går och längtar efter att något ska hända. Att man tänker att "jag gör det här sålänge". Är så glad att jag tog det här steget, för det är trots allt ganska stort.
 
Anledningen till att jag var så galen och gick upp klocan halv sju en lördagsmorgon var för att jag hade "ledig" dag igår från pluggandet. Då var jag nämligen hemma, serverade och drog in lite cash. Behös det. Sen kollade jag på lillebror när han spelade debutmatch med herrarnas a-lag i innebandy. Nervös storasyster, men han var så duktig så. Dock hälften så liten som alla andra och flög som en liten vante när han fick en knuff. Men han är trots allt knappt bara 14 :)
 
Nu blir det sådär långt igen.. Hoppas ni orkar läsa! Men det tror jag, för ni gillar ju att läsa om vad jag gör :)


HALLIHALLÅ

2012



På begäran av mormor som tyckte att jag skrev lite dåligt så kommer här ett inlägg.. :)
 
Jag tänkte att när jag började plugga så skulle jag faktiskt ha tid att skriva ganska mycket här i bloggen, med tanke på att jag använder datorn. MEN. Jag använder inte datorn så mycket, iallafall inte nu, då vi inte har fått något att skriva än. Nu är det bara tenta-plugg som gäller, vilket innebär många bäcker att plöja igenom. Det är lite svårt nu i början att veta hur man ska plugga och vad man ska plugga på. Den första tentan har vi nästa fredag och den handlar i princip om hela turismens historia och en överblick över vad turism handlar om = svårdefinierat. Därför spenderar jag mina dagar åt att gå på föreläsningar, läsa böcker och diskutera med klasskamrater. Bloggen har blivit lidande och jag vet att ni där hemma tycker det är roligt att läsa och att ni då vet vad jag faktiskt gör här i Kalmar!
Idag vaknade jag av mig själv strax innan klockan ringde vid sex, fixade frukost, tände ljus och satte mig och plugga en och en halv timme. Det kallar jag effektiv morgon! Jag har hunnit diska och plocka iordning mina saker för nu ska jag strax iväg på föreläsning. 9-12 sen blir det plugg på bibblan hela eftermiddag tills det är kvällsföreläsning och studieteknik vid fem. Så det blir en heldag! Har packat ner vatten, massa frukt och lunch käkar vi i stan :)
 
Nu måste jag sätta fart så jag hinner. Det var ju en liten uppdatering det här iallafall! :)
 
Förresten, så har jag gryyym träningsvärk efter världens roligaste, jobbigaste och bästa pass igår. Bodycombat - skuggboxning. Kan itne ens beskriva hur roligt det var, typ den roligaste träningen jag har gjort i hela mitt liv!! Till och med roligare än zumban!
 
Neheni, puss på er!
 
 
 


THE WINNER TAKES IT ALL

2012



Sooooolen skiner, morgonen har börjat fantastiskt bra och det kommer bli en underbar dag!! Jag ska få massa fint besök, och ikväll ska jag på bio. Och sen så är jag INTE NOLLA LÄNGRE :D Igår så blev jag ETTA!! Känslan när vi fick kasta nollebanden var större än vad jag kunde tänka mig att det skulle bli. Näe, shit vad jag mår bra. En uppdatering från gårkvällen kommer sen, nu ska jag snart pussa på min finaste prinsessa!
 
 
 


YEY

2012




Den här tog jag inatt när jag kom hem, nu ser det dubbelt så illa ut. Snyggt va??? :)


AMERICAN FOOTBALLPLAYER

2012



Det var svårt att få en bra bild med webcamen som visar hur det verkligen ser ut. Man ser skiftningarna här men i verkligenheten är det ganska mycket större färgskillnaden. Hela ögat är blått/lila och det är supersvullet. AJ.
 


ALL IN

2012



Det dunkar i halva ansiktet och ögat är svårt att få upp.. Går och kollar mig i speglen, lite nervös över vad få se.. Blått, rött, lila och svullet.. Jo men ska man vara amerikansk fotbollsspelare på sportsittning så får man väl räkna med lite tacklingar men att bli buren upp och ner, snurrad och sedan tappad rakt ner i ett stengolv med huvudet före - det är inte riktigt okej! Jävla idioter det finns. En ispåse på, rinnande tårar men jag dansade hela natten ändå! Man får ju vara lite hård... Haha. Det ser inte speciellt fint ut nu, men det hade kunnat vara värre. Jag hade kunnat slå i huvudet, få en hjärnskakning, spräcka ögonbrynet, slå ut tänderna, bryta näsan eller vad som helst. Nu gjorde jag en snygg landning på sidan av ansiktet, precis bredvid ögat och klarade mig med bula, lite spruckna blodkärl och en hel jäkla färgpalett på kinden. Men jag mår bra ändå!! Jag lovar, det ser inte fint ut nu och jag räknar inte med att det kommer vara bättre imorgon, då kommer det nog bli både gult och grönt och blått. Om ni vågar se, så kanske jag lägger upp en bild sen.
 
Sportsittning igår alltså, förutom fallet så var det en riktigt rolig kväll!! Vi var på Sandra, fick mat, och sedan öppnade de upp för alla äldre studenter också och vi dansade hela natten. Den här sittningen innebar också att man skulle klä sig enligt temat och jag som gillar maskerad gick all in och SYDDE MIN EGNA KOSTYM! Sprang runt med en fotboll hela kvällen och ni kan ju tänka er att jag fick fina tacklingar på grund av det.. Trodde aldrig jag skulle ha med mig bollen hem igen, men då ligger så fint i min väska.
 
Idag ska jag PLUGGA! Och städa för i eftermiddag kommer min kära mami och mina småsyskon hit på fika och för att se hur jag bor. Lite frulle, stänga av tvn, sen är det bara sätta sig och läsa.
Ha en bra fredag!
 

Det syns knappt på bilden men det står BREHMER på ryggen. :-)


SMILE FOR THE CAMERA

2012



Bara för att jag lovade lite bilder så kommer här en liten photoshoot från sommaren som har gått...
 











TISDAG

2012



Vad jag gillar min lägenhet!!!! Och Kalmar! Trodde aldrig jag skulle trivas såhär bra, att det fortfarande skulle vara lite för nära hemma... Men nej, det här är perfekt! Och min lilla etta börjar bli så himla mysig nu. Det fattas bara min stora vita fåtölj och tv-bänken som står kvar hos lillasyster. Sen lovar jag att det kommer bilder (och ni får såklart jättegärna komma och hälsa på). Idag har jag fixat mig en byrå, envis som jag är åkte jag till IKEA själv, med mycket möda fick jag på byrån på vagnen och till sist in i bilen.. Sen var det sista problemet, hur jag skulle orka bära upp den svintunga kartongen till lägenheten. Hmm.. Jag öppnar paketet och tar ett par delar i taget. Haha, sagt och gjort. Tre gånger fick jag gå och många timmar senare är den äntligen ihopskruvad. Fan vad jag hatar att bygga möbler. men som sagt, fint blir det!
 
Indroduktionsföreläsning har det varit idag och vi fick mycket information så mycket som snurrar runt i huvudet nu, vilka inriktningar man vill ta, utlandsstudier osv. Så säger programansvarig: "satsa på något mer udda när ni väljer land att åka till, det slår högre i ett CV, då sticker du ut. Inte USA eller London eller något annat vanligt som folk åker till". Men halllåå! JAG SKA TILL NEW YORK!! :) No matter what.
 
Ikväll är jag lite kluven för vad jag ska göra, om jag ska vara hemma eller gå ut. Det är Giant Caps på studentpuben, ett "kapsylspel" kan man väl säga. Börjar klockan nio, så får se hur jag gör..
 
Och jag vet att det blir tråkigt utan bilder, ska bli bättre på det!


EN DEL AV TURISMNÄRINGEN

2012



Vilken bra första skoldag jag har haft! Det var såååå kul!! Och första föreläsningen var jätteintressant, turism är intressant och en så pass stor del i sahället att jag kommer ha så mycket nytta av detta sen. Skönt när man känner med en gång att man vill lära sig mer av ett ämne. Jag har redan tjuvläst lite i böckerna i somras och där var det likadant, man läser det för att det är intressant och inte för att man måste. Föreläsaren var super, lite flummig men ändå rolig så det blir nog en bra första kurs. Turismvetenskap 1 är det jag läser nu och den kommer hålla på i 10 veckor. Efter de tio veckorna ska vi ha klarat av två tentor, en exkursion, skrifliga inlämingar och därmed ha fått med oss våra första 15 högskolepoäng. Efter det blir det kurs på engelska, spännande!
Nästa vecka ska vi till Ekerum golf&resort på internat, där kommer det vara gästföreläsningar, tid att gå på deras spa, lära känna varandra, tid för skogspromenader och att äta gott. Det blir skoj!
 
Efter att ha legat framför tvn nästan hela kvällen så kom jag precis in från en timmes powerwalk. Jag skippade pubrunda ikväll och har istället gjort.. ja som sagt, ingenting! Vilket också innebar att jag lovat att festa imorgon istället.. haha. Så därför blir det sängen nu. Imorgon har jag bara en introduktionsföreläsning på eftermiddagen så jag ska försöka få lite samtal gjorda på förmiddagen och också försöka hinna med ett Sh'bam - danspass!
 
Hoppas ni har det bra där hemma, sov så gott!


DAY OFF

2012



Godkväll!
 
Idag har det varit "Vilodag", vilket inte inneburit så mycket vila för mig... Jag har varit på Leos lekland och lekt med mina små älsklingar. Lagom seg efter denna veckan men jag har nog svettats bort all skit från kroppen så många rutschkanor jag har åkt i, bollhav jag hoppas i och studsmattor jag studsat på... Och inte för att glömma - allt spring efter Tonnis som ska leka med allt och klättra överrallt! Även att jag bara har varit borta en vecka hemifrån så kändes det som om det var flera månader sen jag hade träffat dem och det är i de här stunderna jag känner att - fan vad glad jag är att jag valde att plugga så nära hemma!! Jag har hunnit med en sväng hemma i Mönsterås också, fick käk (eller jag lagade den faktiskt!) hemma hos bästa mormor och morfar och hos lillasyster fanns det världens fetaste godispåse som jag dök i... Efter en och en halv månad utan godis! Det här med kosten och träningen går inte direkt så bra just nu, men jag längtar tills nollingen är över och man kommer in i rutiner. :)
 
Ikväll har jag varit duktigt, suttit och filat ihop värsta snygga CV:t, skrivit personliga brev och sökt lite jobb. Jag har börjat inse att det kommer bli svårt för mig som haft jobb innan att klara mig på CSN:et. Visst, det går, men det är knapert... ;)
 
Imorgon är det första riktiga skoldagen och jag ser med spänning fram emot hur den första föreläsningen kommer vara. Och för att jag ska orka med så borde jag nog hoppa i säng alldeles strax. Japp, så blir det. Gaddarna och sen John Blund! Natti!
 
Ni vill väl se alla sidor av studentlivet? Såhär ser en sliten tjej ut på söndagsmorgonen efter en veckas nollning...


GARDEN PARTY

2012






GARDEN PARTY

2012



Godmorgon! Eller godmiddag. Jag har faktiskt varit uppe ett tag, varit iväg och handlat och varit på systemet. Det var inte roligt idag kan jag tala om... haha. Jag börjar bli RIKTIGT seg och det känns mest i ögonen. De svider och jag kan knappt hålla dem uppe. Om jag har streck till ögon i vanliga fall så är det ingenting emot vad de är nu. Men jag hade roligt igår!! :) Först på dagen hade vi amazing race, vi blev indelade i lag och skulle utföra massa uppdrag i hela stan. Det var kul men väldigt blött då det regnade hela dagen, lite synd och visst blir man inte så taggad av det men allt blir vad man gör det till!
 
Efter att ha varit hemma en stund åkte jag och Felicia iväg till några sköna killar i klassen och förfestade innnan vi gick ut och dansade till klockan tre. Förutom att dj:n var den sämsta jag har varit med om så var det lika galet roligt som alla andra kvällar!
 
Idag är det garden party, det är en festival där det kommer vara huuur mycket folk som helst. Vi ska vara i Kalmarsundsparken och även att de har satt upp tält så håller jag tummarna för att det inte kommer något regn! Festivalen börjar vid halv sju men innan dess är det sittning för oss som lyckats få biljetter till den. Det börjar redan vid halv tre och egentligen borde jag redan vara där nu då det skulle vara förmingel vid 12. Det kändes lite tidigt och varken jag eller Felle var klara tills dess så vi blir lite sena. Men är snart på G :D
 
Vad mycket konstiga inlägg det blir.. haha. Jag vill egentligen skriva hur mycket som helst och förklara allt in i minsta detalj, men det finns liksom inte tid och vi gör SÅ HIMLA MYCKET hela tiden! Jag hoppas ni får en liten vink om hur jag har det iallafall :)