Lusselelle lusselelle

2014



Igår så hade jag mitt sista final och skolan är nu officiellt över. Några av våra vänner har redan lämnat campus och dessa två dagar lämnar de flesta andra. Många av bytisarna stannar några dagar in på nästa vecka men Anna och jag lämnar på måndag morgon. Jag packar och städar, sakta men säkert med många pauser. Jag är inte redo att packa än. Har tagit ner alla mina bilder från väggen och det börjar se tomt ut (så länge man inte kollar på andra halvan av rummet...). Gud vad det här är sorgligt! Hur ska jag kunna säga hejdå till alla dessa fantastiska människor som jag har träffat och knytit an med under denna hösten? Det kommer nog kännas ganska overkligt (tack och lov) då vi faktiskt har en fantastisk sista resa att se fram emot! På måndag bilar vi upp till Washington DC och stannar där i två dagar innan vi åker vidare mot NYC. Alltså, den här hösten. Kan inte sätta ord på hur underbar den har varit på alla sätt och vis och hur mycket jag har varit med om. Det har utan tvekan varit de mest minnesvärda och äventyrligaste månaderna i hela mitt liv. Jag är tiotusentals erfarenheter rikare och har lärt mig så mycket om mig själv. Inte minst har jag insett att detta verkligen är min dröm, och att jag ska tillbaka så fort jag kan. På ett sätt vill jag hem, få packa upp allt, njuta av att ha min egen lägenhet och hitta tillbaka till mat- och träningsrutiner. Jag vet inte riktigt vad som väntar mig i Kalmar, många av mina vänner kommer vara borta men jag kommer få dit min bästa vän och syster och mina små prinsessor. Ler av tanken på att ha dem inom gångavstånd igen efter två och ett halvt år! Det här har varit den bästa perioden i mitt liv och även om jag inte vill att den ska ta slut så vill jag hem och börja jobba på att komma tillbaka igen. Riktigt än är det inte över, men med en halvpackad resväska bredvid mig och en utsikt från fönstret på folk som packar sina bilar, så inser jag att det är nära. Kan man skippa alla avsked och bara dra?? Eller bara snabbspola förbi det och slippa alla dessa känslostormar. Jag är inte redo för det här, men samtidigt - blir man någonsin redo för att säga hejdå? Jag ska inte säga hejdå, jag ska säga "vi ses snart igen". ❤️

Saknar att lussa som liten, att få höra från storasyster från år till år att jag inte fick vara lucia i år heller. Men vad gjorde det - jag var gärna hennes tärna och nothållare! Glad lucia till er där hemma! 






CITY OF MY DREAMS - SAN FRAN

2014



För två veckor sen så var jag i San Francisco, åt världens godaste Thanksgivingsmiddag med mina amerikanska släktingar och njöt av att bara vara och ha semester. Sen kom jag tillbaka hit och kastades direkt in i det sista plugget, så fort att jag har glömt skriva om resan (och allt annat som vi gjort sen vi kom tillbaka). Jag har hur mycket bilder som helst, här kommer några:
 
Vädret var inte alls speciellt likt SF-väder. Vi förväntade oss regn och dimma, istället fick vi strålande sol och vårkänslor
 
Första dagen så promenerade vi bara runt och kollade på allt, bland annat Union Square, Chinatown, Fisherman's Wharf där vi var nere vid the piers (vet inte ordet på svenska - pirerna??) och åt spännande mat från ett matstånd som sålde skaldjur.
 
Vi hyrde cyklar och cyklade längst med hela hamnen tills vi kom till Golden Gate-bron. Soligt men blåsigt!
 
The bridge!!!

Lycklig tjej som äntligen fick komma till San Fran!
 
Bästa beslutet på resan var antagligen att cykla över Golden Gate - så coolt!
 
Världens kringligaste gata, vackert!
 
Och vyn uppifrån. San Fran består av bara backar men vilka utsikter det ger. Helt amazing!
 
Vi såg de kända housen Painted Ladies (från bland annat Fullt hus)
 
O
Och promenerade runt i the Castro district - som är San Frans gayområde. Som vi letade efter detta övergångsställe som Anna hade hört talas om. Gissa vår lycka när vi fann det!
 
Castro theathre
 
Vi drack drinkar i solen mitt på dagen
 
Och mina släktingar tog med oss till The golden gate park och bland annat the japanese garden - vackert!
 
Mina små söta sysslingar
 
The golden gate park
 
Vi fick julkänsla på Union Square
 
Sen så besökt vi Alcatraz - WOW! Om ni åker till San Fran måste ni besöka Alcatraz Island, audio touren som vi gick var hur bra och intressant som helst. Eller, "om ni åker till San Fran". ÅK till San Fran!!!!!
 
Vackert på Alcatraz.
 
San Francisco var precis lika underbart som jag hade kunnat tänka mig. Min drömstad nr 1 är NYC men SF är i närheten. Nu ser jag fram emot att komma till NYC igen. Snart fem år sen sist och om en vecka får jag uppleva julstämningen där. Kommer bli så mäktigt! Och innan dess ska vi hinna med en sväng i Washington DC, känns inte alls så jobbigt=)
 
Dags att återgå till plugget, mitt sista final väntar imorgon och jag har planerat att naila det lika bra som jag gjort med de andra. Hej svejs, vi hörs snart igen!
 
 
 
 


Black hole

2014



Sista lektionen gjord, första final examet skrivet, sagt hejdå till bästa professorn, gjort sista presentationen och lämnat in det sista arbetet och det är inte utan en tår i ögat som jag inser att fyfan vad svårt det kommer vara att lämna det här. Jag vill inte!! Jag vill inte säga hejdå till alla och veta att jag förmodligen inte kommer se mer än någon utav dem någonsin igen. Det gör ont i hjärtat!!! En vecka kvar av finals och sen är det dags att packa ihop och förbereda sig för att lämna. Jag är inte redo än!! Jag är inte redo för fem öre att lämna allt detta och jag är inte redo att komma hem. Jag känner mig tom, hittar inte orden men jag vet bara att nej, jag vill inte. Jag vill verkligen inte lämna. Mina ögon är grusiga och jag vill inte ens tänka på nästa vecka. Jag KAN inte ens tänka på det, för då kommer magen vända sig ut och in och bröstet krampa. Visst att det skulle bli jobbigt, men inte såhär jävla jobbigt. Önskar att jag kunde spola tillbaka tiden lite, önskar att det var den 14 augusti igen och jag önskar mig ett green card i julklapp. Tack på förhand tomten, det skulle betyda ovärderligt mycket. / en ledsen och deppig tjej