HOME SWEET HOME

2012



Och så var det bara två dagar kvar av detta året..
Julen har sprungit förbi men jag har hunnit med hur mycket som helst ändå! Julaftonen firade jag hemma hos storasyster med familj efter att jag hade jobbat på förmiddagen. Var en annorlunda julafton med fisk på menyn och mycket kroatiska, men den var så lung och skön ändå. Chillade i soffan till Kalle med min lilla underbaring i famnen och den lilla ett par meter bort och kvällen blev lugn och skön med syster med man.=) På juldagen åkte jag till Emmisen med familj för att äta frukost, pussla lite med Ella och kolla på hennes julklappar. Sen åkte jag raka vägen till mormor och morfar för mat och firande med familjen, körde hem lillasyster, in i dushcen, fixade mig och åkte iväg igen. För andra året i rad faktiskt så firade jag juldagen i Oskarshamn (!). Hade verkligen en superkul kväll!! Bästa på länge.
Min första sovmorgon på länge fick jag sen på annandagen och när familjen hade åkt till stan så låg jag i soffan och kollade film innan jag åkte för att träffa min allra äldsta barndomsvän Linn. Vi har inte setts på flera år då hon bor i Karlskrona, ioförsig är det inte långt dit så det borde ju inte vara så svårt att få till en tid att ses.. Iallafall så fyller Linnsan år på annandagen så det var stort släkt/vänkalas och såklart kom de flesta dit för att mysa med hennes lilla nyfödda bebis - Emilio. En sån liten plutt! Känns lite konstigt att mina vänner skaffar barn, det var ju inte länge sen vi var små och lekte mamma, pappa, barn... Men tiden går fort! Lite FÖR fort ibland kan jag tycka. Det var iallafall hur mysigt som helst att ses och det är så skönt med vänner som man inte behöver träffa på lång tid men som det alltid ändå är precis samma sak att ses som sist man sågs. Det är inte många vänner det är så med, man växer ifrån varandra, men med Linn är det så, och hela hennes familj!
 
Hm, vad har jag mer hunnit med då? Jobbat torsdag, fredag, lördag och idag var jag så trött efter jobbet. Vi hade fredagsmys hos Emma igår och kollade på Grease lite för sent så det dröjde innan jag somnade. Iallafall, jag är hemma i Kalmar nu efter en och en halv vecka i mönsterås, men vägen hit efter jobbet har aldrig varit så lång. Trött som sagt, och disigt, regning och mörkt. Körde med kallluft och hög musik för att inte somna och köra av vägen. Lycka att sen komma hem, duscha, laga mat och slänga sig framför tv:n! Och här ligger jag fortfarande och tänker bara gå upp för att borsta tänderna=) För imorgon bär det av till Mönsterås igen..
 
 


WHILE TIME PASSES BY...

2012







MONDAY... OR THURSDAY?

2012



Jag är sååå trött... Imorse när jag vaknade klockan fem av väckarklockan påmindes jag om varför jag slutade på ICA....... Det är inte min grej att gå upp så tidigt! När man väl är uppe och har stämplat in vid sex så går det bra, men just den där stunden när klockan ringer och man efter ett antal snoozningar är tvungen att gå upp för att hinna - det är hemskt. Hur som helst, så har dagen flugit förbi och jag har gjort comeback på frukten idag, alltid lika kul men det är så mycket man vill göra som man inte hinner med, trots att jag jobbade 11 timmar. Alltid samma sak och till slut måste man bara ge upp, känna sig nöjd och stämpla ut. Hanni och jag jobbade samma tid idag så när vi kom hem var det jag (!) som fixade käk till familjen och nu sitter jag och pluggar... Effektiv dag! Har ett par uppgifter jag ska göra och är snart färdig med den första. Den andra får vänta till en annan dag då boken jag ska använda mig av ligger hemma i Kalmar. Har varit i Mönsterås över en vecka nu och längtar faktiskt hem lite=)
 
Nehe, hade tänkt vara färdig till nio för att hoppa i myskläderna (jag sitter fortfarande med jobbarkläderna på mig... haha gamla härliga tider när man levde i de röda kläderna) så ska sätta fart så att jag också kan sätta mig i soffan med de andra!
 
Tänkte fråga hur er måndag har varit.. men det är ju torsdag! Så knasigt det kan bli efter alla dessa helger... Har torsdagen varit bra?=)
 
 


GOD FORTSÄTTNING!

2012





Jag har haft en hel fantastisk jul men nu är det full rulle på jobbet ända fram till nyår... Sista dagarna på detta året innan 2013 ska firas in med nya underbara vänner - nu kör vi så det ryker!


MERRY CHRISTMAS

2012







Dec. 23, 2012

2012



Påväg hem efter julfirande hos mamma med familjen. Skrev värsta inlägget men det har försvunnit så orkar inte skriva om... Vi har iallafall haft världens mysigaste kväll med nästan hela syskonskaran, bingolotto, två-rätters och massa frukt och godis.. Halva familjen jobbar imorgon så tomten kom på besök hos oss ikväll. Skönt att slippa både julmat och hela tjocka släkten... Haha=) Imorgon ska jag jobba sen blir det julfirande med min systers familj och ett gäng kroater. Det blir en annorlunda men väldigt rolig julafton tror jag! 22 minuter kvar så säger god jul sålänge, sen kanske jag träffar någon imorgon? ;)


Älskling och jag!


YES!!

2012



Jag har redan fått världens bästa julklapp! Klarade tentan jag verkligen var osäker på. Tack tomten!!



JULKLAPPSJAKT

2012



Fick med mig min gamla barndomsvän till stan för att sällskapa mig medan jag letar efter de sista julklapparna, bara en kvar nu med först lite paus för käk!






GODMORGON

2012



Vad skönt det är att faktiskt vara uppe tidigt fastän att man inte behöver det egentligen... Jäkla jobbigt att gå upp dock haha men när man väl sitter i soffan och myser bredvid julgranen undrar man varför man inte gör det oftare. Myser med mina små pärlor med barnprogram och te.. Snart har solen gått upp, hoppas ni sover gott eller får en bra dag såhär dagen innan julafton. Stressa inte ihjäl er=)




Dec. 22, 2012

2012



Jag ligger i soffan och kollar julkalendern. Har duschat, gjort mig iordning och ska strax iväg, blir dock en lugn och mysig kväll... Skönt med en sån kväll efter ett par dagars intensivt jobb. Ledig imorgon också, kan ju inte bli bättre! Jo just det ja... jag ska handla julklappar.. varför varför varför har jag inte gjort det än? Så himla dumt! Förhoppningsvis har alla handlat julklappar idag så att de håller sig borta från stan imorgon. Vad tror ni? Kan man ha sån tur? Hoppas kan man ju alltid.. hoppet är det sista som överger oss ;)





MOMO OCH POPLA

2012




Det här väntade på mig i min mejl-inbox. Världens sötaste mormor och morfar =)


LILLA TOKFIAN ♥

2012







DAN FÖRE DAN FÖRE DAN FÖRE DOPPAREDAN

2012



Det känns nästan som dagen innan julafton idag. Vi hade glöggmorgon på jobbet, tomteluvorna åkte på och sen hade vi grötfrukost med skinkmacka. Precis som vi brukar göra dagen innan dopparedagen, men nu är det flera dagar kvar! Jag spenderar hela dagen i kassan på algots så om ni vill säga hej till en liten tomtenissa så är ni sååå välkomna så att trängas med alla som precis fått lön och fullpackade vagnar....=) Som tur är har julstressen inte riktigt hunnit infinna sig så kunderna är fortfarande väldigt glada och trevliga, så länge man själv har det bemötandet brukar man få ett leende tillbaka! Springer dock i godisskålen lite titt som tätt för att hålla humöret uppe all dessa timmar... haha.. men intalar mig själv att det är okej! =)
 
 
 


CARPE DIEM

2012





Stanna upp en minut, titta dig omkring, känn efter. Observera och öppna alla sinnen. Tänk på vad du har, vad du uppskattar i ditt liv. Ofta tänker vi i efterhand på vad vi hade och vad vi skulle ha uppskattat just då. Tänk efter idag istället, uppskatta det du har nu. För sen kanske det är för sent.


Dec. 20, 2012

2012



Tänkte bara säga godmorgon! :)

Jag är påväg till jobbet och har ett 12timmars kassapass framför mig. Yei..






A SMILE IS THE BEST MAKE-UP A GIRL CAN WEAR

2012



Jag har nu officiellt jullov!! :)
 


IT'S BEGIN TO LOOK A LOT LIKE CHRISTMAS, EVERYWHERE WE GO

2012

















Dec. 19, 2012

2012



"Det är inte målet här i livet som ger oss lycka, det är vägen till målet som gör det."

Till dig - exactly.. Men lyckan man känner när man nått målet är kind of amazing :)


IF YOU'RE DREAMS DOESN'T SCARE YOU, THEY'RE NOT BIG ENOUGH

2012



En av mina största drömmar och stora mål har alltid varit USA. Jag har drömt om USA så länge jag kan minnas, och vet att jag vill bo där. Iallafall för ett litet tag. Jag kom dit som au pair, olyckligtsvis var det inget för mig men jag fick spendera en tid i det stora äpplet, men det räckte inte. Det gav mig bara mersmak och jag vet att en dag - då ska jag tillbaka.
Man måste vara lite rädd för sina drömmar, man måste våga drömma stort och faktiskt intala sig själv att man kan nå allt bara man kämpar tillräckligt mycket. Det kan vara stora mål, men det kan också vara små. Jag hade som mål att våga göra någonting jag ville utan att tänka så mycket. Jag började plugga, trots att jag blev erbjuden en fast heltidstjänst. Tog CSN-lån och blev en fattig student, men det är absolut inget jag ångrar. Det steget jag tog har inte bara gjort mig till en storstadsbo som studerar utan också till en starkare, mer självständig och gladare person. Det var länge sen jag trivdes så mycket med livet som jag gör just nu. Även att det finns dåliga dagar, för alla har dåliga dagar, så är de flesta dagar helt otroligt bra och jag stannar ibland upp för att bara tänka på vad jag faktiskt har, just nu. Jag har kommit fram till att man måste vara lite ego och inte tänka så mycket på vad alla andra tycker och tänker. Göra någonting för att man själv vill det, inte för att någon annan vill det.
 
Men. Det var ju inte det jag tänkte skriva om egentligen, är konstigt att man alltid ska komma in på massa sidospår. Det jag egentligen funderade över ikväll var drömmar och mål. Ju fler mål man når desto fler sätter man upp. Och dem blir högre för varje gång. Jag tror att det är bra, finns det inget att kämpa för tror jag att man har svårt för att se lyckan i det man gör, och att varje litet steg man tar är ett steg på vägen mot det slutgiltiga. När jag väl bor i USA, för jag vet att jag kommer göra det, så kommer jag ha satt upp något nytt mål. Utan att ens tänka på det. Det är lustigt, men ändå faschinerande hur olika vi alla är. Vilka olika drömmar vi har och hur vi tänker för att uppfylla dem. Vilka drömmar som är värda att kämpa för och vilka vi ger upp. Det där med att ge upp, jag tror det handlar om att vara lite lat. Eller så är det målet eller den drömmen helt enkelt inte så viktig för oss.
 
Jag vet vad jag har för mål, men inte riktigt hur jag ska göra för att nå dem. Jag vet också vad jag har för drömmar, men inte riktigt hur jag ska göra för att uppfylla dem. Varje dag ger mig något nytt och jag ser nya möjligheter. Stegen kommer komma längs med vägen, men jag fortsätter drömma.
 
Drömmar är viktiga för oss. Och kom ihåg - att du är den viktigaste personen i ditt liv. Det är också bara du som kan se till att ditt liv blir precis som du vill. Så låt ingen annan bestämma, you're the boss.
 
New York 2010


IN THE CIRCLE OF LIFE

2012





"A SMILE DOESN'T ALWAYS MEAN YOUR HAPPY, BUT THAT YOU´RE STRONG ENOUGH TO SMILE WHEN IT HURTS"

2012



Det är lyxigt att kunna ta sovmorgon en måndag.. :) Det kunde jag då inte förr när jag började jobba 6.
Springer runt och gör mig iordning, plockar och packar med Disney-musik på högsta volym. Vi pratade lite om det där med Disney i lördags och kom fram till att jag är väldigt dålig på Disney. Jag har inte ens sett hela Lejonkungen och stod bara och skrattade när de andra sjöng med i varenda jäkla låt. Får bli skärpning (julklappstips till antonia - disneyfilmer så att jag själv kan se dem..). Nej jag var mer en Astrid Lindgren-tjej, när jag väl såg på film. Är faktiskt ganska dålig på film rent allmänt då jag aldrig hänger med i andras konversationer om film-repliker, vad gjorde jag när jag var liten egentligen?? Ja just det ja.. hade lite svårt att sitta still så jag och mina syskon spelade in egna filmer istället. Sjukt mycket roligare att kolla på alla de där banden idag som står så fint hemma hos mopla.
 
Hmm, nu tappade jag tråden lite.. och glömde helt bort vad det var jag egentligen skulle säga :)
 
Hoppas iallafall att veckan har börjat lika bra för er också!


LÄNGST IN I MITT HJÄRTA

2012



Jag och Tonnis hade ett par mysiga timmar i stan förut idag medan hennes föräldrar letade klappisar till henne. Vi gick till Ben & Jerrys för att äta glass, kollade på julgransdekorationer inne på åhlens i säkert en halvtimme, åkte rulltrappor och kikade i massa andra butiker. Observerade henne lite för att få julklappsidéer och vad är det roligaste ungen hittar och säger "det här kan jag önska mig"? Jo ett paket pennor för 10 kronor och en sax... De är underliga de där små, det krävs så lite. Hur som helst, vi hade det jättemysigt och hon tyckte nog det var ganska roligt att gå på stan med moster, trots att benen blev lite trötta och hon fick hoppa upp i famnen sista biten. Haha:)
 
Mitt lilla lilla hjärta - vad jag älskar dig!
 


FÖR TVÅ ÅR SEN...

2012



.. så gillade jag verkligen mitt hår.. Dumheter som tjejer gör att färga brunt! :)
 
 


DET LACKAR MOT JUL

2012



3:e advent, knappt en vecka kvar till jul och inte en enda julklapp har jag köpt... så idag är det julklappsletning som gäller! Fasar för att vi inte är dom enda i stan idag, vad tror ni?
 
Jag har tagit en välbehövlig sovmorgon efter att ha jobbat först ett pass på algots och sen ett på munken igår. Började 7 och var hemma 3 inatt, så ja jag var lite trött då.. Alldeles precis lagom till att jag hade duschat och lagt mig kommer grannen hem och börjar ha efterfest, ska tilläggas att jag har ganska lyhört så fick läga täcket över huvudet, haha.. Och imorse börjar de SKRAPA gatorna precis utanför fönstret. Envisades med att ligga kvar så lyckades på nåt sätt somna om och sova ända till 12 (!). Skönt!
 
Och nu har jag suttit och smulat ner hela tangentbordet med mina rostade mackor...fint haha. På tal om det önskar jag mig en brödsrost! Har en förmåga att glömma bort mackorna när jag rostar de i ugnen och de är oftast mer lika en kolklump än en fin gyllenbrun rostis...
 
 


DET ÄR DAGS FÖR FREDAGSMYYYYYS

2012



Om allt går som det ska är jag väääärldens lyckligaste tjej i sommar - och typ lite nu med :D:D
 
Och på tal om annat, igår var det luciafest för ett par grabbar från skolan som gällde. De har alla fyllt åt nu i veckan och hade hyrt ett uteställe i stan. Vi var väl runt 70-80 pers och hade riktigt riktigt kul. Jag som hade tänkt att inte gå för jag mådde dåligt! Ångrar det inte en sekund, trots huvudvärken som nu håller på att spränga mitt huvud. Kan ha varit lite för att nervositeten har släppt nu också, men som sagt, hade ingenting att vara orolig för :D
 
Nu = FREDAGSMYS med världens bästa!
 
Yesterday..
 


-

2012



When something bad happens you have three choices,
You can either let it define you, let it destroy you or you can let it strenghten you.
 
 
 


LUCIA

2012



 
Trevlig luciadag allihop! Själv så spenderar jag hela dagen på bibblan med grupparbete, vi ska skriva en vetenskaplig artikel utifrån vårt parnetföretag, Kalmarsund hotell. Vi hade en riktigt bra och intressant intervju i tisdags så försöker få ihop artikeln för att ha första handledningen imorgon. Ikväll ska jag på luciafest, men innan dess hoppas jag att jag får se något litet luciatåg iallafall. Jag minns när jag var med i mönsteråslucian, år 2005 måste det ha varit. Det var såå himla mysigt, att åka runt i kommunen hela dagen för att lussa och sedan avsluta i kyrkan på kvällen. Vi hade övat hela hösten och var så bra att vi gjorde ett par julkonserter efter det. Minns en uppe i Högsby tror jag det var. Det var tända ljus i hela kyrkan och vi gick in som luciatåg och sjöng a capella med fantastisk akustik. Åh - ryser bara jag tänker på det. Det är så mysigt med julen, lucia, alla ljus och allt annat som hör till! Önskar lite att jag gick i skolan igen och fick uppleva allt det där, kör-lektionerna var det roligaste på hela veckan!
 
 


HEJHEJHALLÅ

2012



Vad har hänt med kommentarerna? Inte en enda nu för tiden, och jag vet ju att ni är ett gäng som tittar in här varje dag, så kom igen! :)


WINTER - I LOVE YOU TOO!

2012



 
 


TUESDAY

2012



Godmorgon vänner!
Vad häääärligt det är med snön, eller hur!? :)
Så länge man slipper skotta ut bilen så är jag nöjd, då älskar jag det!
 
Är faktiskt allmänt glad och lycklig idag, trots kyla och förkylning. På agendan står intervju med vårt partnerföretag, en bilresa hem till mönsterås, jobb och en bilresa tillbaka. Håll tummarna för att vägarna ser bra ut (inte så stor risk kanske) och att jag inte åker i diket.. uppdaterar senare om hur det gick. Och om jag inte gör det, mja då kan ni väl räkna ut själva vad som hänt.
 
Tills dess, trevlig tisdag!
 


POWERWALK

2012



Dryga milen i snön, kylan och vinden.. Härligt! :)
 
 


I LOVE YOU, SUMMER!

2012



 
 


MONDAYMORNING

2012



Godmorgon!
Jag som älskar snön gillar den INTE idag! Var för det första tvungen att pulsa runt bilen när jag skulle sopa bort snön, vägen bort till skolan gick bra men sen fanns det ingen parkeringsplats så var tvungen att ställa mig LÄNGST bort, och det snöade jättemycket! Kommer in på skolan, genomblöt och sur, tar av mig mössan & vantarna och sen det där lilla lilla sammanträffandet när jag ser för jävligast ut. That's life liksom. Och till på råga på allt sjukt ont i halsen och förkyld. Men det är måndag, ny vecka och jag ska spendera hela dagen i skolan. Kan väl inte bli så mycket bättre än så?
 
Yeeeeei, bra start på veckan!


SPRINGTIMES

2012



 
 
Skulle inte alls ha något emot vår i Milano, det är såååå välkommet :)
/tjejen som aldrig kan vara seriös på bilder
 


2:A ADVENT

2012



 
Åh de är så mysigt att jobba julbord! :)
Igår var det verkligen hur mysigt som helst, man går och dukar med julmusik i bakgrunden, serverar glögg när gästerna kommer, går och plockar lite, serverar dricka, plockar tallrikar, pratar med gästerna, lyssnar på de som spelar, skrattar och har kul. Ingen stress och när alla har gått är det hög musik dunkandes ur högtalarna medan vi städar.
 
Likadant idag, men idag var det julbord på dagen. Lika mysigt när man ser solen lysa på snön utanför.
 
Kom precis hem till Kalmar och ska snart ge mig ut på prommis i kylan och vinden. ho ho. Förbereder lite varm choklad som upptining sen :)
 
Hann mysa en stund med den här lilla damen innan jobbet igår. Hur söt är hon inte?


SATURDAY AND WORK

2012



Hej härliga lördag!
Jag sitter färdig i jacka och mössa och ska alldeles strax åka till mönsterås för att jobba på munken lite grann. Det är julbordstider så det blir mycket jobb, har jobbat hela veckan och blir ett par dagar till innan julen drar igång på algots. Däremellan ska jag hinna med lite skola också. Vi har ett grupparbete som ska lämnas in efter jul och nästa vecka ska vi ha intervju med vårt partnerföretag och även skriva halva arbetet för att lämna in på fredag. Gillar när det är mycket att göra!
 
Tänkte hinna med att gosa med tonnis och flippi innan jobbet så ska nog ta och köra. Plugga in telefonen, spotify på högsta nivå och skråla ikapp med musiken. Älskar att köra bil :)


HALLÅ TIDEN, VART TAR DU VÄGEN?!

2012



Kan inte fatta att tiden går så fort, har spenderat kvällen till att kolla igenom alla bilder på min externa hårddisk. Vart har de fem senaste åren tagit vägen egentligen? När jag ser bilderna så känns det precis som igår, jag kan känna varenda liten känsla jag kände när bilderna togs. Och det lustiga är, jag ser så jäkla lycklig ut på varenda bild, även att jag vet att jag vid vissa tillfällen inte alls var så glad och lycklig egentligen. Spelade jag bra eller är det så att de saker jag inte var glad för inte var så stora egentligen?
 
Sjukt vilken skillnad man kan se från år till år iallafall. Ibland bara blundar man och ibland längtar man tillbaka.
 
Sommaren 2006.. alltså mer än sex år sen, galet!!!
 
Och såhär ser jag ut idag.

"I didn't change, I grew up. You should try it sometime."
 
 
 
 


A WAKEUP CALL

2012



 
"You are the most important person in your life".
 
 


ONSDAG

2012



När man är student är det okej att gå ut på onsdagar.. Det var precis vad vi gjorde igår, jag och mina fina classmates!
 


QUOTE OF TODAY

2012



 
 
If you want something you never had, you got to do something you've never done.
 
 
 


DEN SENASTE TIDEN....

2012



... har jag haft fullt upp men väldigt roligt! Jag har....
 
... tentapluggat. Kreativt. Alternativt. Som barn på nytt fast med ett sammanhang :)
 
... suttit och väntat på ifall jag skulle få skriva tenta eller inte. Har man glömt anmäla sig får man ta en nummerlapp (och vara där en timme före alla andra), vänta i fyrtiofem minuter efter att de andra börjayt skriva och därefter få reda på om det finns något plats till en.. Det gjorde det!
 
... gått kvällspromenader i mitt fina kalmar.
 
... varit på julfest med det nya jobbet ...
 
... det var spårat
 
och så sjukt jäkla kul!! Mina nya kollegor är så himla härliga..
 
... har träffat min finaste bästaste emelie som jag saknat! (och som flyttar in till stan imorgon. lucky me!)
 
... tentaslaskat
 
... kramats, pussats och myst med mina små stjärnor

... jobbat lite, eller ganska mycket
 
... och precis varit ute och åkt bil i ett snöigt vinterlandskap :)
 

Och nu äre nattinatti puss / j