BLÄ

2011



Godnatt efter en kort kväll som slutade snabbare än tänkt. Mår illa och behöver sova. Hoppas på att jag har bra drömmar den här natten. Need it. Och nej, inte en droppe har jag druckit.



GLAD TJEJ

2011



300 kronor för att laga bilen! Jag som hade räknat med det allra värsta felet och gått runt och mått illa flera dagar, vad lycklig man blir då. Och ombesiktning gjord. Såå skönt :)
Motorlampan har lyst och på besiktningen kunde de inte svara på vad det var, men som sagt var det inget allvarligt så nu är jonna glad igen!



RUNNING

2011



Idag vill bloggen visst inte samarbeta med mig.. Har skrivit ett par mobilinlägg men det har uppenbarligen inte fungerat. Men så ere me att. Vi har iallafall varit iväg i Ullared idag, varit inne på gekås och härjat i många många timmar. Någon gång efter lunch blev vi av med våran kundvagn. Sprang runt och letade i varenda jäkla gång och de ropade ut i högtalarna. Efter en timme kunde vi lyckligtsvis hämta ut den i kundtjänsten. Börjat om från början hade jag verkligen inte gjort så vi hade nog tur i oturen. Hur som helst, är jättenöjd med dagen men är helt slut - i både ögon, öron, huvud och kropp så nu är det bums i sängen som gäller. Hoppas att ni haft en bra dag!



"WE WILL GUIDE YOU, WHEN THE LIGHTS ARE"

2011





RESULTAT: EJ GODKÄND

2011



Nervositeten smyger sig på, fjärilar i magen, hjärtat bankar, pulsen höjs. Besiktning. Första gången. Samma känsla som uppkörning, samma nervositet. Så kommer man dit, kör in bilen, väntar och väntar. Sen kommer domen. Ett fel. Kuggad. Ombesiktning. Hem och fixa. Öva mera. Jävla skit rent ut sagt. Robin körde slut på mig med ett löparpass efter det med både backträning och trappspringning. Sjukt skönt! Men jag kommer nog ha ordentlig träningsvärk i låren imorgon. Det blir passande att gå en hel dag på ullared och handla. Får be om att bli körd i kundvagnen. Haha fin syn :)

GRATTIS ÄLSKLING PÅ TONÅRSDAGEN

2011






Inatt har jag sovit hemma hos mamma, blev väckt tidigt för att vi skulle sjunga för benji så imorse har jag inte behövt stressa. Så skönt för en gångs skull :) Jag har ätit gröt till frukost och nu ska jag bara borsta tänderna och sen åka till jobbet. I eftermiddag har jag besiktning, önska mig lycka till!





.

2011



Trött men nöjd tjej efter 5,5 km.



IN THIS MOMENT

2011



Mitt fredagsmys. En spännande bok, bra musik och jordgubbsdoftande skum. Ensamlyx! :)



"YOU CAUGHT ME UP IN THE NIGHT"

2011



Tur att det finns varma jackor och mysiga stora halsdukar såna här kalla dagar. Och kaffe som värmer när lilla tonnis vill leka i sandlådan. Jag älskar hösten, men idag skulle jag hemskt gärna vilja ha lite värme. 

 







Minnen från förra sommaren, denna dagen var förmodligen den varmaste dagen på hela sommaren. Jag kommer ihåg att jag inte ens kunde sminka mig förrän sent på kvällen för att det bara rann av. Alla årstider har sin charm, men det är något speciellt med sommar.

Jag älskar sista bilden på min yngsta lillasyster och hennes pojkvän.



"VAD SKA VI GÖRA MED MIG?"

2011




Ibland vill jag bara slå mig själv i huvudet skrika rakt ut: "Jonna för helvete, sluta tänk så jävla mycket!"
Jag är en funderare. Ända ut i fingertopparna. Ibland önskar jag bara att man kunde stänga av, stänga alla tankarna ute och vara vara, go with the flow liksom. Men det är inte alltid så enkelt. Jag funderar så mycket att rätt kan bli fel, och fel kan bli rätt. Jag gör saker mycket mer invecklade än vad de är och är väldigt bra på att trassla in mig. I mig själv. Som ett garnnystan som katten har lekt med och tar lång tid att trassla ut. Ibland undrar jag vart jag har mig själv, funderar på vad jag själv tycker och vad jag vill. Vad jag borde och vad jag inte borde. Vad andra tycker. Och ja, jag erkänner, jag bryr mig jävligt mycket om vad andra tycker. Jag vet inte varför, samtidigt som jag är rädd för vad andra ska tycka så bryr jag mig inte alls ibland. Jag har alltid varit den där som ska göra lite udda saker, när hela frisörklassen valde nagelkurs så valde jag en spanskakurs, eller när det var poppis att måla sitt rum med tre vita väggar och en röd så målade jag istället tre rosa och en limegrön. Alla är nog lite speciella på sitt sätt, men ibland undrar jag om jag inte är lite extra speciell. Om det är på ett bra eller dåligt sätt, det vet jag inte. Det jag vet är iallafall att jag alltid har trivts med mig själv, har alltid haft "normalbra" självförtroende, om man kan kalla det så. Men på senare tid har jag börjat bli mer osäker, eller jag ska nog säga, jag började bli mer osäker. Sakta men säkert börjar jag hitta tillbaka till mig själv, men jag vet fortfarande inte vad jag vill. Vad jag vill göra i livet, vart jag vill bo, vad jag vill jobba med. Och det här kan ge mig lite panik ibland. Jag är bara 22 men ändå stressar jag som om jag bara hade en vecka kvar att leva. Det jag måste lära mig är att sluta stressa, börja lyssna mer till mig själv och framför allt, följa mitt hjärta. Lyssnar jag till vad mitt hjärta säger? Eller är det hjärnan som bestämmer? Är vi rädda för nya saker? Trygga med det vi har? Jag har bestämt mig. Det här är mitt liv och hädanefter ska jag göra sådant som gör mig glad. Som jag blir lycklig av. Är du nöjd med det du har? Uppskattar du det som du borde? 

Eller en annan fundering, blir man någonsin nöjd?

 


SJÄLVDISCIPLIN

2011



Idag kände jag verkligen inte för att träna. Eller jo, egentligen gjorde jag det men jag har varit så seg hela eftermiddagen. Fastnade i soffan och där satt jag tills jag till slut tvingade mig själv upp och gick bort till gymmet. När man väl kommer dit så finns det ju ingen bättre känsla, och idag vad jag extra motiverad av någon anledning. Tog det ganska lugnt idag ändå men jag älskar känslan av att bara vilja mer! Kvällsmaten blev inget avancerat, smoothie med hallon/blåbär, mjölk och kesella lätt. Enkelt, nyttigt och gott! Det är så himla mycket enklare att tänka på vad man äter om man samtidigt tränar. För ett par veckor sen levde jag på sötsaker, godis och kakor. Jag är glad att den perioden försvann rätt snabbt, vill inte ens fundera på hur det hade slutat..



.

2011



“Success is not final, failure is not fatal: it is the courage to continue that counts.”








"MAN BORDE UPPSKATTA DET MAN HAR INNAN DET ÄR FÖR SENT"

2011



På mitt köksbordet har jag en bild av två stora förebilder, mormor och morfar. Eller "Mopla", momo och popla, som jag sagt sen jag var liten. Jag växte i princip upp hos dem, eller ja, jag spenderade väl ungefär lika mycket tid där som hemma. Och jag har fler minnen som jag minns därifrån än hemifrån. Plötsligt sitter jag här och inser att lika fort som jag blir äldre, lika fort går det för dem. Inte för att jag är orolig över att de snart kommer lämna mig, men jag är väldigt dålig på att ta till vara på tiden som faktiskt är Nu. Det är inte meningen mormor och morfar, ni är ju bäst!



Nu ska jag snöra på mig walkingskorna och gå en runda innan det är dags att ta tag i det där som kanske inte är så roligt men som man måste göra ändå, städa..




DREAMS

2011



 

 



ONSDAG

2011



Idag har jag haft tre klasser på högstadiet. Den första var helt underbar, den andra lite busig och i den tredje klassen var det kaos! Nu sitter jag hemma hos mamma och övar spanska med min lillebror som är lika gammal som de jag har haft idag. Får se om han sköter sig bättre... Men han är så duktig så, så det ska inte vara några problem. Min lilla plutt, om sex dagar är han tonåring! Det betyder ju att jag är... Typ jättegammal. Vart tar tiden vägen?



"KEEP ON WALKING THAT ROAD AND I FOLLOW"

2011



Ibland är det skönt med ensamkvällar. Ikväll har jag varit och fått lite färg, kände mig väldigt blek nu när all sommar-bränna har försvunnit. Sen var jag på gymmet och blev plötsligt jättesugen på nya träningskläder. Det räcker ju med att se alla snygga träningskläder så vill man ju bara träna mer, haha. Jag skulle mer än gärna träna i det här från sportamore 

Firebird TT Adidas Originals Sweaters Rosa/VitRacerback Bra A-B Stay in place Sport Bras Mörkrosa
Sport Bra, Smash Björn Borg Bras RosaThe Graphic Racer Tank Nike Sportswear Tank Tops Grå
Candlelight Drop of Mindfulness Tank Tops Svart/RosaIconic Power Knee Tight W Newline Tights Svart

Om jag gillar rosa? Nej, men det kan man väl aldrig tro? :)




TISDAG

2011



Pysselkväll och jag har färg överallt. Vill ni veta vad jag gör? :)



MORGONPROMENAD

2011



Sol, frost och rosiga kinder. Tänk om varje morgon började såhär!



JUST NU

2011





"VEM SKA JAG TRO PÅ?"

2011



Okej, jättemycket tjat om mina skolklasser jag har på besök, men idag kom en av lärarna in och handlade och sa att de var såå nöjda och att det verkligen inte märktes att jag inte gjort detta tidigare. Jag som är så spynervös innan och tycker att allt jag säger bara är svammel. Jag pratar lätt lite för fort (får nog medhåll av morfar på den punkten...) och ibland det bara gegga av det jag säger. Orden rör ihop sig och ibland stannar det bara upp. Jag har aldrig varit någon riktig berättare, kan aldrig berätta en rolig historia så att någon skrattar åt den. De skrattar istället åt MIG för att jag helt tappar tråden och glömmer bort vad det egentligen är jag ska säga. Det kanske inte är någon big deal för andra, men det betyder jättemycket för mig när jag får höra att det jag gjorde var bra.

Efter första gången jag hade haft en klass sa jag att en sak var iallafall säker, och det var att jag ALDRIG skulle bli lärare. Nu börjar jag nästan ångra mig för för varje gång så blir det bara roligare och roligare. Haha. Nästa vecka ska vi till högstadiet och ha lektioner för sjuor och åttor, sen slipper ni höra om det här.


Nu väntar jag på att min stjärna som jag inte träffat sen i somras ska knacka på dörren. Vilken lyckokombo att jag är ledig den helgen hon kommer hem och hälsar på. Glad tjej!



"I CAN'T LIVE WITH OR WITHOUT YOU"

2011





NOBODY'S HAPPIER THAN ME RIGHT NOW

2011









GLÄDJE

2011



Imorse var det för första gången frost på min bil när jag skulle åka till jobbet. Jag har inte långt till jobbet så det är nästan lite pinsamt att säga att jag är så lat att jag tar bilen.. Allt för att kunna sova några minuter längre haha. Hur som helst, imorse var jag för lat för att skrapa så jag fick gå. Men sen kom jag på att jag inte ens har en bilskapa, så titta vad sötaste Pia på kontoret kom med till mig när hon hade varit på banken. Vad glad man blir när nån tänker på en! :)



SLEEPLESS NIGHTS

2011



Det här är ju hopplöst. Jag har inte kunnat sova på flera nätter, gått och lagt mig tidigt men vänt och vridit på mig flera timmar innan jag väl kunnat somna. Inget undantag ikväll, men egentligen är jag ju så trött! Antar att det har med fullmånen att göra.. Eller så är det där med att man inte kan sova när det är fullmåne bara en inbillning. Vad tror ni? Finns det något teori bakom det?



TJINGTJING

2011



 
Nu har jag löst problemet med bilderna. GO ME! (Att det var så enkelt som att jag hade råkat ändra en inställning och att det skulle ta mig två veckor att hitta felet behöver vi inte prata om.. Huvudsaken är ju att det funkar nu!)

Bara för det: sommarminnen.










Specialblanding med vatten, berocca, treo och resorb.. Haha en riktig vitaminbomb.



ALLT

2011





EN JONNA

2011





GOOOOD TIMES

2011



Igår hade jag en sån jäkla bra dag, var glad hela dagen och hade två klasser på besök som livade upp hela dagen. Var som vanligt nervös innan men det gick så himla bra att jag levde på kicken jag fick efteråt. Dagen idag har också börjat bra, var uppe tidigt, var ett par timmar på jobbet och hade besök av en klass. Har hunnit med att träna, plocka här hemma, duscha, äta frukost och läsa tidningen och nu ska jag iväg och städa bilen innan jag ska till jobbet igen och plocka upp ett par stycken. Vi ska på brandutbildning i eftermiddag. Ska vara ute så jag tackar för det fina vädret som gör en så lycklig. Jo men som sagt, bra dagar! Och jag tror jag behöver det. :) Ps. Hade bildfunktionen funkar så hade ni fått en fin bild som jag kämpat med i en kvart.. Ds.

LÖRDAG

2011



Min lördagskväll har jag ägnat åt två små vildingar, har varit barnvakt och vi har busat hela kvällen. De är så roliga för de ska göra exakt samma saker hela tiden. Om den ena ska krypa under bordet, ska den andra också göra det. Sitter den ena i knät så ska den andra också göra det. De somnade i min famn båda två helt slut efter kvällen, små mystjejer :) Natten då? Nja, jag borde nästan inte ens berätta vad jag gör. Rensar kläder, packar och diskar... Är det okej att ha en så rolig lördagsavslutning?!

"I WOULD LOVE YOU LIKE NEVER BEFORE"

2011



JÄTTETRÅKIGT att inga funktioner fungerar så att man kan ladda upp bilder/göra mellanrader/ändra textstil mm. Ja, allt det där som gör bloggen rolig. Men det är inte mycket att göra åt, bara hålla tummarna och hoppas att det snart kommer igång igen! (Kanske det bara är jag som gör på något konstigt sätt?) HUR SOM HELST. Har haft en supertrevlig kväll men jag har sparat det bästa till sist; Sängen, statoilgodis och prison break. Vilken lycka!

" 'CAUS I HAD A BAD DAY "

2011



Synd att det inte går att ladda upp bilder för tillfället för jag hade för en gångs skull tagit värsta fredags outfit-bilden. Inte så värst uppklätt men ändå, här har jag ansträng mig med att försöka ta bild med självutlösaren och sen funkar det inte. Typiskt! :) Har jobbat hela dagen och nu ska jag iväg på sexparty.(Edit to mormor; sexparty är när en vän bjuder in sina vänninor på "party" då det kommer en säljare som visar sexleksaker. Säljaren är mest en anledning till att man ska få ihop alla sina vänner och umgås, prata skit och dricka gott. So DON'T BE WORRY. Jag har inte förlorat förståndet helt! ;). Har haft en ganska dålig dag och skulle helst vilja ligga hemma i soffan, men det gör jag ju nästan jämt, och jag tror det kan bli väldigt trevligt när jag kommer dit. Med ett glas vin och vänner inblandat blir det alltid lyckat. Oj, klockan visar visst att jag verkligen inte borde sitta kvar i soffan längre, jag vet inte ens vart jag ska. Tack google maps för att du finns!

"ANYWAY YOU WANT IT"

2011



Höjden av lycka är när tv-kanalerna kommer tillbaka efter nästan två månader. Sen när började robinsson visas igen liksom? haha

"JAG ÄR SOM ETT BATTERI OCH DU ÄR DEN ENDA LADDAREN SOM PASSAR"

2011



Jäklar vad jag känner mig motiverad nu! Jag har bytt gym och har precis varit på en genomgång av maskinerna och gjort ett träningsupplägg. Tre dagar i veckan - det ska jag väl ändå klara av. Jag ska inte säga att nu kör vi stenhårt, för då lär jag säkert ligga sjuk i flera veckor framöver. Men det här kommer bli bra det, för vilken skillnad det var på stämning om man jämför. Energin ligger laddad i luften och då blir man ju alltid mer motiverad. Saker som fyller en med energi är oerhört viktigt och jag är som en magnet till mina. NEVER GIVE UP.

TONIA-MYS

2011





ONSDAG

2011



Vilka konstiga drömmar jag har haft inatt! Det är säkert bara för att jag ska till tandläkaren idag.. Ligger fortfarande i sängen men ska vara där om tjugo minuter så det är nog hög tid att sätta fart. Har ni sovit gott?



"ATT SVÄLJA STOLTHETEN"

2011



Hej härliga tisdag!
Idag så har jag haft lektion för en andraklassare, det var verkligen något utöver det vanliga. Haha. Varje år håller ICA i någonting som kallas för "fem om dagen". Det handlar om frukt och grönt och tvåor och femmor blir inbjudna att komma på besök till butiken. Idag var det en klass från en annan ort som ville att jag skulle komma dit på besök istället så jag packade ihop mitt pick och pack och åkte dit med massa smakprover. De skulle promt smaka chili, trots att jag uppmanade om att det var jättestarkt. En stackars kille kräktes rakt ut.. Då känner man "ahhh Jonna vad gör du med de stackars barnen?!". Men utöver det verkade det lyckat med tanke på att vi gick över tiden då de egentligen hade slutat och de inte ville att jag skulle åka hem :)
Jag är alltid jättenervös över sånt här, har alltid varit nervös för att prata inför folk men när jag första gången fick förfrågan att komma till ett ålderdomshem och introducera dem för exotisk frukt så kunde jag ju inte säga nej. Jag gillar att pressa mig själv och planerar nog lite väl mycket. Är mer nervös än vad jag borde vara. Det går alltid galant och man känner sig himla stolt efteråt! Man måste våga satsa för att kunna vinna, och jag vet att såna här saker kommer göra mig mycket starkare i andra situationer i framtiden. Att man vågar övervinna sina rädslor.

Ibland måste man ta tag i saker själv, och sluta lita på att allt löser sig. Ibland måste man ge det en skjuts på vägen..



FÖRLÅT

2011



Jag har gått så långt, nästan blivit van
Historien upprepar sig och slutar alltid likadant
Sidan som går vidare har någon redan rivit av
Så jag griper tag, i vita blad
Om inte jag var feg om inte du var den som hade rätt
Hade du väl aldrig kunnat genomskåda allt som skett
Samma gamla visa men vet inte vad det är förlåt
Förlåt att jag aldrig någonsin sagt förlåt



SÅJA

2011



Obligatoriskt söndagsmys med pizza och godis efter en väldigt konstig söndag. Det har verkligen varit en berg och dal bana idag, har gått upp och ner och jag är för tillfället väldigt kluven, vet inte riktigt vad jag ska känna. Positiva nyheter iallafall! :) Nu ligger jag och Hannah i sängen och kollar på sex and the city med en sovandes antonia emellan oss. Imorgon är det jobb igen, varför vara ledig när man kan jobba?



EARLY SATURDAY MORNING, THE SUN IS RISING

2011



Det svartnar för ögonen, går som en blixt genom huvudet, det vänder sig i magen, känns som om hela huvudet ska sprängas, du skakar, du kräks, du gråter. MIGRÄN. För er som aldrig haft det, jag skulle hellre ha vilken annan fysisk smärta som helst. Jag skulle göra vad som helst för att slippa migränanfallen, de är hemska! Man vill bara hugga av huvudet för att slippa känna något..
Hur som helst, är helt slut efter ett kort, intensivt och ett av de värsta anfallen jag haft på flera år. En timmes sömn så var det över, otäckt. Nu vill jag ha Statoil-godis!