ALWAYS LOOK AT THE BRIGHT SIDE OF LIFE

2013



Godmorgon! Eller godförmiddag rättare sagt. Jag och tjejerna har varit uppe sen tuppen och har precis varit ute på drygt en mils powerwalk. Tips på bra träning: powerwalka med en tvillingvagn! Haha. Heelt slut men det är gött!

Igår kväll var jag och Hanni bjudna till lillasyster Ellen och hennes kille som hade lite folk hemma. Jag körde och körde sen hem Hannah inatt för att hon skulle få lite sovmorgon. Jag och tjejerna har sovit i Blomstermåla där alla försvann ur huset imorse. Drygt tre timmars sömn men det är det värt :)

Så himla skönt har det varit med en helg hemma, nu är jag laddad med ny energi inför massa jobb!




Every step is a step further to the future...

2013



Jag önskar att vi kunde gå på nånting mer än bara känslan, om att allting redan är för sent.


ÄNTLIGEN HELG

2013



Jag är så trött. Spenderar helgen hemma, välbehövligt.









NO 2

2013



Midsommardagen började med en långpromenad för min del innan jag fixade frulle till bröderna och Matilda. Lyxade till det med pannkakor med glass, mums! Sen åkte vi över till Borgholm lagom till after beachen på Strand. Och vilken after beach sen - så jäkla kul!! Kvällen bjöd på middag, båthäng och massa gamla & nya vänner. Vi skippade night beachen, främst för att vi hade så trevligt och för att det var såååå lång kö.

I söndags sov jag bort nästan hela dagen, det brukar inte hända men jag ser det som ett lyckat avslut på en mycket fin, mysig, rolig och fantastiskt bra helg!























MIDSOMMARNATTSDRÖM

2013



Jag har ju glömt berätta om min midsommar! Världens mysigaste då min bror ringde i början av veckan och sa att han och tjejen tänkte komma hem från Stockholm för att hälsa på. Jag var ledig fredag-söndag och började midsommarafton med brunch på verandan hos mamma med hälften av alla mina syskon. På eftermiddagen/kvällen var vi ett gäng som grillade, spelade, drack gott, och hade en supermysig kväll. Jag bakade världens godaste jordgubbstårta med chokladmousse, blåbär och daimgrädde som blev uppskattade av alla! Superfin med vit & mörk choklad och mjo, visst blev jag lite nöjd! Såklart=)




















Fortsättning följer... det finns ju en midsommardag också!


HEY I HEARD YOU WERE A PLAYER? NICE TO MEET YOU, I AM THE COACH.

2013







REGNET DET BARA ÖSER NER

2013



Godmorgon!

Jag har haft sovmorgon idag! Och efter ett par jobbiga nätter med alldeles för lite sömn var det skönt. Vaknade tidigt men behövde inte mer än att lyssna på regnet utanför för att somna om igen. Ligger forrfarande i sängen och kollar tv, ska strax fixa lite frulle och tänker fortsätta ta det lugnt ända till jag ska åka för att jobba kvällspaset. Näsan är fortfarande lite täppt och jag börjar bli trött på det... Tror det är en av anledningarna till att jag är lite nere, jag vill träna! Ja, det var väl en bra uppdatering om mitt liv. Haha

Såhär såg jag ut igår kväll när jag hade cyklat hem från Arenan - mina vänner, det finns en anledning till att jag "latat mig" och för det mesta kört bil innan.. Detta!!




DU ÄR CHEF ÖVER DITT EGNA LIV

2013



Jahaja, så var det dags igen alltså. Rastlösa jag letar efter nya saker att göra. Igen. Det där med att vara kvar på samma ställe, göra samma sak - det har jag lite svårt för. Antagligen kommer det en dag då jag känner att fasen, här stannar jag kvar. Eller jag hoppas det gör det för ibland är det jobbigt att vara en rastlös själ. Redan innan jag hunnit färdigt med en sak har jag börjat planera nästa och hittat på nya saker jag vill göra. Beslutsångest och jag går ju liksom hand i hand också. Fast jag gillar det ju också, det är ju liksom lite charmen med mig. Att jag hela tiden ändrar mig, jag har ju så mycket idéer, drömmar och fantasier! Det som kan bli negativt är att jag inte riktigt förstår hur jag ska hinna med allt som jag vill göra. Men nåja, det kommer väl en dag då jag också vet. Då jag gör slut med min beslutsångest och väljer en annan väg. När kroppen skriker: yes, rätt Jonna!! Eller? Kommer jag nånsin bestämma mig för vart jag ska börja? Ja det kommer jag, i snart 24 år har jag gjort val och tagit beslut, och det kanske inte alltid blivit som jag tänkt mig men ganska bra ändå. Sen finns det ju delade meningar om det där, mindre bra beslut som ändå lett till nåt bra. Mina nya idéer har kommit i rullning, men vem vet? Jag har säkert ändrat mig redan till imorgon.

Som sagt, alla har sin charm. Och trots att just min kan vara otroligt irriterande för både mig och min omgivning är det ändå det som gör mig till mig. Spontana, påhittiga, galna Jonna med alldeles för mycket saker att hinna med på alldeles för lite tid!


Och på tal om annat har jag medan jag skrivit detta smällt i mig en halv vattenmelon och en burk oliver. En burk! Mamma käkade mycket oliver medan jag låg i magen.... Så. jävla. gott. Puss


ATT VARA NUMMER 1

2013



Kan det vara så att vi är rädda för våra känslor? Rädda för att känna för mycket. Eller känna för lite. Eller känna alls. Vad är det som får känslorna att bli undantryckta, varför blir dem det? För att rädslan över att bli ledsen, sårad eller utelämnad är så pass stor. Att gå emot det som känns för att slippa känna alls. Det är som att ha en stor godispåse, äta alla de där äckliga bitarna (som man plockat tills sig för att få en bra blandning, varför tar man dem ens? De bitarna man "kanske kommer vilja ha sen") först och sparar de godaste till sist. När de där äckliga bitarna väl är slut kommer mättnadskänslan och de godaste bitarna blir kvar. Det bästa man sparat till sist blir kvar men man orkar inte äta upp dem. Då blir de liggandes i påsen på hyllan under soffbordet och till nästa gång har de blivit för gamla. Sen börjar det om. Godisplockandet ser detsamma ut, trots att det senaste gången blev bitar kvar plockar man lika mycket och likt förbannat tar man de äckliga bitarna också, och de bästa blir kvar. Vad handlar det om? Att vilja ha allt men ändå vilja spara det man tycker bäst om? Tänk att våga välja bort de äckliga bitarna, lita på att man kommer nöja sig med att bara äta de bästa. Det gör vi inte. Bekvämlighet får oss att plocka mer än vi orkar med för att vi inte ska bli besvikna på att ha för lite. Varför inte våga ta risken? Det är ju bara göra annorlunda till nästa gång om det skulle visa sig att det inte gick. Att inte våga chansa, att inte våga känna kommer leda till att vi inte heller kommer bli ledsna eller besvikna men vafan, livet ska väl inte gå ut på att göra val för att man inte tillåter sig själv att våga känna? Att inte göra det man egentligen vill. Våga vilja. Våga känna. Våga släppa fasaden. Våga lita. Våga älska. Våga välja bort de äckliga bitarna. Våga välja det bästa.

Våga välja Nr 1.





MIDSUMMER

2013











VILL IVÄG MEN ÄNDÅ VARA KVAR

2013





Trodde aldrig jag kunde trivas såhär bra i Kalmar. Förvånas över hur vackert det är varje dag! Fast å andra sidan, vart är inte solnedgång och hav vackert? ♥


LET'S DANCE OUR TEARS AWAY

2013



Fan vad trött jag är. Efter ett långt välbehövligt samtal med storsis kommer jag förhoppningsvis somna gott. Jag blir så glad när hon är glad. Och hon muntrar alltid upp mig. Med världens förkylning har de senaste dagarna varit lite segare än vanligt, och det är ju så. Det går ju upp och ner. Imorgon har jag iallafall sovmorgon så ska göra det som får dagen att starta på bästa sätt, en lång promenad och gofrulle. Sen är det bara en arbetsdag till innan midsommar, planerna svajar fortfarande och det kommer väl sluta med att jag ligger hemma och äter jordgubbstårta, kollar film och binder mig en egen midsommarkrans bara för att. Vore ioförsig jävligt skönt, haha. Ja det där med att jobba igen varje dag alltså, har saknat det, det är väldigt kul men hade glömt hur trött man blir! Och det där med midsommar, hysteri.





MIN HJÄRNA LUKTAR BRÄNT

2013



Jag önskar att man kunde styra över livet. Jag går ju alltid in med men inställningen att allt går om man vill. Men om inte livet vill detsamma, ja då får man helt enkelt tänka om lite. Vissa saker kan man ju tyvärr inte styra över, som vädret. Har jag tänkt mig att det ska bli sol och det sen blir regn, ja då har det ju inte riktigt blivit som jag tänkt mig. Vill jag ligga på stranden då så går ju inte det, så med andra ord. Allt går inte bara man vill. Ibland får man anpassa sig till situationen som är och göra det bästa utav det. Det kan man däremot. Att bestämma själv om man ska göra det bra eller dåligt, om man ska gå in med en positiv inställning. För det är något du kan styra över. Om du ska vara positiv eller negativ. Du bestämmer själv om du ska ha en bra eller dålig dag, trots att livet inte alltid går att styra över. Le mot den du möter så kommer du få ett leende tillbaka. Le mot livet så kommer livet le mot dig. Vilket svammel, nu ska jag promenera med mina tankar och en jäkligt bra spotify-lista!






SOMMARHELG

2013



Förra veckan började sommarschemat på jobbet men i helgen fick jag ledigt! Igår spenderade jag hela dagen på en strand på Öland och på kvällen skulle vi grilla. Slutade med att vi grillade i ugnen men det funkade ju det med haha. Idag åkte jag hemåt och blev meddragen på cirkus, så mysigt! En kväll hos mamma med promenad, god mat, choklad och film och snart är det dags att åka hemåt. En mycket bra ledig helg med andra ord också nästa helg är det midsommar! Då blir det midsommarfirande i stan och Borgholm på midsommardagen, härligt. Men innan det väntar en stressig vecka på jobbet, puss!
















ÖVERRALLT MEN ÄNDÅ INGENSTANS

2013



Fin kvällsprommis för att rensa huvudet, ibland behöver man bara gå, gå och gå, med musik i öronen för att koppla bort allt för en stund. Älskar mina långa kvällspromenader!




SUMMERFEELINGS

2013















FILIPPA 1 ÅR

2013










Min älskade lilla skrutt fyller hela 1 år idag! Stora tjejen!! Jag älskar dig lilla flippen, grattis!!


BIRTHDAY PARTY

2013


























VIIILKEN HÄRLIG DAG!

2013



B-uppsatsen är färdig och likaså de sista uppgifterna och jag har härmed soooommmmarlov!!!!!:) (eller jobblov..) Är hemma i mönsterås på semester då jag inte börjar jobba förrän på tisdag, och det är helt underbart! Och det är också helt otroligt och sjukt att jag nu klarat av en tredjedel av min utbildning, ett helt år. Jag är så stolt över mig själv!













HEJ HEJ SOMMAR!

2013