Gräset är grönare i Central Park

2014



 
Jag tror att jag sagt det innan, men det är värt att sägas igen - en av de bästa sakerna med att plugga är utan tvekan att den där fruktade söndagsångesten aldrig infinner sig på samma sätt som när alarmet ringer klockan 5 på måndagsmorgonen för en hel dags jobb. Nej, jag törs nog säga att den aldrig infinner sig! Nog slås man som student ungefär var fjärde vecka av tentaångest men den är av en helt annan grad...
 
Idag är det strålande väder och jag har min sista lediga dag på "jullovet"! Veckan avslutades igår med trerätters, ett glas vin och film och började idag med en lång tvåtimmarspromenad runt hela stan och längs med havet ute på Stensö. Härliga, fina Kalmar! Fåglar som kvittrar, bitande kyla men ändå vårkänslor.. Dagar som denna uppskattar jag verkligen staden trots att längtan någon annanstans alltid finns där. Jag tror aldrig att jag kommer sluta längta efter nya platser, men också det är en charm i sig. Att ständigt vara nyfiken på att bo på andra ställen, uppleva nya vägar att gå på och nya hav att se.
 
Och bara för att jag kan, så ska jag nog ta en sväng runt Svinö också, men det blir nog med joggingskorna istället. Med tanke på förra årets skador i knä och benhinnor har jag bestämt mig för att börja ännu lugnare med löpningen i år, hur tråkigt det än är så är det ett nödvändigt ont för att gardera mig och förhoppningsvis kunna klara av nåt lopp eller två innan sommaren är slut. Det blir eftermiddagens projekt...
 
Där kom det... Kalmar är fint men jag skulle hellre springa i Central Park... Alla gånger!
 
 
 
 
 
 
 


Slutet...

2014



Ja så är det, slutet på höstterminen! Idag har vi haft presentation och opponering vilket innebär att det sista för denna kursen är gjort och på tisdag börjar nästa kurs! Jag kommer inte läsa med några av mina kära klasskompisar som jag hänger med då jag ger mig på ekonomistyrningen med redovisning och finansiering.... (oooh god vad har jag gjort?!) Men det blir kul att läsa med nya människor!

En herrans massa utropstecken blev det idag och jag har egentligen inte så mycket att säga. Hela förra veckan spenderades i mjukiskläder i sängen med te, halstabletter, värktabletter och glass som bästa vänner så en uppdatering om mitt liv hade inte varit särskilt innehållsrikt. Men idag så, nu är företagsekonomi 1 slut och jag håller tummarna för ett bra slutbetyg.

Nu ska jag ner på stan en sväng sen fortsätta min eftermiddag framför tv:n, med fruktsallad och en stor kopp jordgubb- och champangete. Härliga lediga eftermiddagar!





Att vara lillasyster

2014



Att vara både storasyster och lillasyster är det bästa men kan vara, men inte alltid så himla enkelt. Att vara storasyster innebär att man får bestämma, eller får och får, en sorts oskriven regel som iallafall vi i min familj gick efter när vi var små. Idag är vi väldigt bra vänner allihop, och min storasyster har väl kanske insett att det inte är så kul för lillasyster att välja vilka roller hon får vara och inte vara när man sätter upp shower. För det gjorde vi väldigt ofta, vi, 6 syskon, var ju en perfekt uppställning till att ha musikaler och konserter, trots att minsta lilla sladdisen Benjamin kanske var lite för liten för att vara med alla gånger. Men att sätta upp shower kräver en regissör, vilket på något konstigt sätt alltid lyckades bli storasyster Hannah. Igår så gick musikalen The sound of music på TV och det fick mig att tänka tillbaka på när vi satte upp den showen hemma, igen och igen och igen. Sedan tvingade vi släkten att plåga sig igenom ytterligare en likadan musikal... En svensk version har gjorts av den här musikalen med Carola och Tommy Körberg och för er som inte vet vad den handlar om så handlar den om familjen von Trapp, som består av en pappa (Tommy Körberg) med sina sju barn och guvernanten Maria (Carola) som kommer till familjen för att ta hand om barnen. Gissa vem som fick vara Carola? Och vem som tvingades vara Tommy Körberg? Medan småsyskonen fick agera barnen. Ja, lätt uträknat. Jag fick alltså spela pappan och även  ibland den äldsta systern i syskonskaran von Trapp (tack Hanni). Vi pratar ofta om det här och någonstans har det nog satt sig lite, då jag varken fick vara Carola eller lucia i våra årliga luciatåg. Jag fick vara tärna - varenda eviga år! Gissa om jag var glad det året som Hannah var utomlands vid lucia och jag äntligen fick vara lucia! Haha, ja det är inte alltid lätt att vara lillasyster men jag älskar det och jag älskar min storasyster. Även fast hon än idag gärna skulle vilja styra och ställa lite. ;) Men jag antar att det är det som är charmen, jag i min tur styr och ställer säkert lite i min roll som storasyster. Men allt är av kärlek, för att vi bryr oss så mycket om varandra och har ett band som ingen någonsin kommer kunna bryta!
 
Och så benji såklart som inte fanns när denna bild togs :)
 


Summering av 2013

2014



Och så var det nytt år. Igen. Det går för fort!

Det nya året firades in väldigt spontant i Malmö med bästis, satt på ett hotellrum och skrev nyårslöften. Började rada upp en hel del saker men strök dem och nöjde mig med ett enda ord. Våga. Det här året ska jag våga göra saker jag aldrig gjort innan, våga tro på mig själv, våga riva murar, inte minst min egen, och våga tro på kärlek. Utvärdering kommer om ett år och om jag ändå ska ha något annat nyårslöfte så kanske det skulle vara att blogga mer. Äsch, jag lovar inget. Det har ju gått åt skogen innan.

Hur har 2013 varit då? Både världens bästa och världens sämsta.

Det började med en efterlängtad resa till Marocko i januari, vilken jag fick åka hemifrån i kaos efter två dagar. Efter det har mycket förändrats, inte bara för mig, och känslor har pendlat upp och ner. I och med det nya året så har jag lämnat mycket bakom mig och ser tillbaka på de bra sakerna som 2013 förde med sig. Bland annat en helt fantastisk sommar! Vänner, sol, bad, nytt jobb, nya vänner, sommarkvällar, strand, borgholm, gyllene tider, kärlek, turkiet, drinkar, dans och mycket mer. Jag kan nog säga att jag hade bästa sommaren trots att jag i slutet var så trött att jag var tvungen att åka iväg. På en dag bokade vi resa till turkiet och åkte nästa - det var det bästa som kunde hända! Och inte mycket vila hann det blir när vi kom hem dagen innan två veckors otrolig nollning drog igång. Oj vad kul det var!! Jag önskar än att man kunde spola tillbaka tiden och uppleva det igen, jag kan säga att det var hundra gånger roligare att nolla än att själv nollas! Sen började allvaret igen, med de tuffaste kurserna men mycket plugg lönar sig och jag klarade allt - med god marginal! Jag avslutade året med att vara så otroligt nöjd med mig själv och att jag fortsatt vara så motiverad och envis även de gånger när jag bara velat ge upp. Jag har mött så mycket fantastiska människor som fastnat i hjärtat och även fått hjärtat att bulta lite extra mycket.

Det finns så mycket jag vill säga om det gångna året men jag tror jag avslutar här, lägger allt fint till minnet och ser fram emot vad 2014 kommer innebära. Jag ska fortsätta kämpa mot mina drömmar och jag kan nöjt säga att jag redan än på god väg dit. Det kommer bli ett sjukt bra år, jag är så taggad!!! Och om ett år så tror jag att allt kommer se väldigt annorlunda ut, kanske spenderar jag inte ens jul och nyår i Sverige. Vem vet :)