Such a disaster!

2014



En helt vanlig onsdagskväll i USA och vi har roat oss med att baka kanelbullar. Eller roat oss med vore fel ordval, vi har i frustation försökt baka kanelbullar rättare sagt. Imorgon har vi International Food-day och alla internationella studenter i vår grupp ska ta med sig någonting ätbart som representerar sitt land. Anna och jag funderade mycket på vad vi skulle göra men kom till slut fram till att vi skulle bjuda på Swedish fika. Kanelbullar och chokladbollar. Perfekt! Vi började googla recept och kom fram till att det skulle bli problematiskt att hitta varken jäst eller pärlsocker. Men kanelbullar hade vi bestämt så kanelbullar skulle det bli. Vi hittade ett recept med bakpulver och pärlsockret tänkte vi att vi skulle kunna ersätta med något annat. Sagt och gjort, efter att ha sprungit runt i hela affären för att hitta rätt ingredienser kom vi hem och satte igång med det första baket. Degen blev kladdig men vi tyckte ändå att det till slut blev rätt bra. Lite extra socker och kanel och sjuss in i ugnen. De fick knappt någon färg och när de väl kom ut såg de rätt okej ut. Nybakta bullar och mjölk - mums! Det blev inte så mums. De var, wait for it... salta (!!). Bakpulvret gjorde nog sitt och smöret var rätt salt det också. Torra var de också. Okej, rakt ner i soporna och bara till att börja om. Exakta mått, exakt enligt receptet. Men ändå, det kommer aldrig bli som i Sverige. Det kommer aldrig bli som lillasysters bullar. Hennes bullar kan inte ens konditorn göra bättre. Försök nummer två blev alltså aningen bättre men ingenting som representerar Sverige som vi ville att det skulle göra. Vi kompenserar med att bjuda på våra chokladbollar, de smakar iallafall likadant som hemma! Efter den här utläggningen om våran mycket intressanta bakonsdag så förstår ni att det finns en vardag här också. En vardag precis hemma som Sverige, precis som den vardagen då jag inte hade ställt mig och bakat... Jag gillar kanelbullar, men nja, jag föredrar nog att bara få dem serverade. Pellans superbullar med ett glas iskall mjölk. Det är grejer det =)



I brist på pärlsocker så fick vi ta mandelspån..



Mamma

Det ser iaf väldigt mumsigt ut!!!Även om jag håller med dig om att din lillasyster bakar världens godaste!Det e väl tur ni e bra på olika grejer!Puss







 DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG




SPARA?